1. division

Vejle er tilbage i Danmarks fineste fodboldselskab

Vejle rykker op i Superligaen efter en sejr på 1-0 over Nykøbing FC.

Et kæmpe drop blev afgørende, da Vejle spillede sig tilbage i Superligaen efter en sejr på 1-0 over Nykøbing.

Med sejren har Vejle fortsat ni point ned til Viborg på andenpladsen, og de kan derfor ikke længere hentes, da begge hold blot mangler at spille to kampe.

Nykøbing indledte ellers bedst og var farlige som de første, da anfører Lars Pleidrup fik en fin stikning efter to minutter. Han fik dog ikke det optimale ud af situationen.

Vejle begyndte i det hele taget opgøret en smule nervøst og spillede sig ikke frem til meget i de første 45 minutter. Arbnor Mucolli kom tættest på med et fint skud, der dog blev pareret i Nykøbing-målet.

I den anden ende var Nykøbing farlige på deres omstillinger, og Sebastian Koch fik en mulighed efter 25 minutter, da han afsluttede på et fladt indlæg.
Men målene udeblev før pausen.

Kort inde i anden halvleg tryllede Sergiy Gryn dog for Vejle og afsluttede fint. Det hele endte dog med et hjørnespark efter de fine aktioner.

Det lignede efterhånden, at der skulle noget ekstraordinært til, før Vejle kom på tavlen. Og det skete efter 56 minutter, da Vejles Ylber Ramadani bragede til kuglen fra lang afstand. Et katastrofalt drop af Jannich Storch betød, at topholdet kom i front.

Kort efter fik Nykøbing en stor mulighed for at komme tilbage i opgøret, da Mathias Kristensen stangede en kæmpe hovedstødschance forbi målet. Også Sebastian Koch fik lov at sende et ufarligt hovedstød mod mål fem minutter før tid, men tættere på kom falstringene ikke.

Derfor kunne Vejle strække armene i vejret og lade sig hylde som oprykkere til Superligaen.

Andetsteds vandt Viborg med 4-1 over Vendsyssel. Den sejr endte dog med at være uden reel betydning, da de grønne fra domkirkebyen ikke længere kan hente Vejle i toppen af rækken. De to hold mødes i næste runde.