1. division

Vejle nærmer sig oprykning: Kan sikre plads i Superligaen på fredag

Hvis resultaterne flasker sig, så kan Vejle poppe champagnen og kalde sig kommende Superliga-klub på fredag.

Netmaskerne blev testet af i dagens to 1. divisionskampe, da det blev til 4-1 til Vejle, da de mødte FC Roskilde, mens Viborg vandt med 4-3 over Nykøbing FC.

Det betyder nu, at afstanden stadig er på syv point mellem Viborg og Vejle med sidstnævnte på førstepladsen. Her er der nu fire runder tilbage, og derfor kan Vejle sikre oprykningen, hvis de selv vinder og Viborg taber på fredag. I så fald vil de være ti point foran med ni tilbage at spille om.

I Vejles kamp var det Arbnor Mucolli, som blev den helt store spiller med tre kasser, mens Jacob Schoop stod for det det øvrige Vejle-mål, og amerikanske Monday Etim scorede Roskildes mål, som tilmed var det første i kampen efter bare fem minutters spil.

Opgøret mellem Viborg og Nykøbing gik frem og tilbage, hvor VFF'erne kom foran med både 1-0 og 2-1, mens Nykøbing derefter fik vendt kampen og kom foran med 3-2. Dog havde viborgenserne ikke tænkt sig at give op, og med en særdeles flot scoring gjorde Tobias Bech det til 3-3.

Med otte minutter tilbage af kampen klaskede Jeff Mensah bolden ind til 4-3 og sikrede sejren, som dog var lige ved at blive smidt væk til sidst, da Nykøbing ramte stolpen i overtiden.

På trods af sejren betyder det alligevel, at Viborg nu skal håbe på en kolossal nedtur for Vejle, hvis de skal overhale dem. Viborg kan dog tage et hug ind på vejlenserne i næstsidste spillerunde, hvor de har et internt opgør.

Vejle skal på fredag møde Vendsyssel på udebane, mens Viborg skal en tur til Fremad Amager.