• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Oliver Okstrøm

Ajax-boss erkender: Har talt med træners agent

Foto: Getty Images

Det ser efterhånden ud til, at det bliver en skandinavisk træner, der skal tage over i Ajax.

Af Oliver Okstrøm

Den hollandske storklub Ajax har torsdag meldt ud, at John Heitinga træder tilbage fra rollen som midlertidig cheftræner. Derfor går jagten nu ind på en ny, og her kan det ende med at blive en nordmand.

Nærmere bestemt Bodø/Glimts succestræner Kjetil Knutsen, som Ajax-sportsdirektør Sven Mislintat erkender, at han er interesseret i. Det sker i et interview med den hollandske avis De Telegraaf.

- Jeg har snakket med hans agent om flere emner, fortæller Ajax-bossen, som desuden er klar i spyttet om den træner, som de er ude efter.

- Profilen er attraktiv, spiller offensiv fodbold, udvikler unge spillere fra akademiet og har præsteret i tidligere klubber, lyder det fra Sven Mislintat, som må siges at være noget, der passer på den norske træner.

Kjetil Knutsens agenter er desuden Morten Wivestad og Mike Kjølø.

I forbindelse med Ajax' egen udmelding havde den tyske Ajax-sportsdirektør også mere, som han vurderer som afgørende i jagten på deres næste træner.

- Jeg har konkluderet, at Ajax har brug for en mere erfaren cheftræner. I den fase, vi er i lige nu, og for at forbedre Ajax's præstation, er det af stor betydning, lød det fra Mislintat.

Kjetil Knutsen har i sin trænerkarriere vundet to norske mesterskaber med Bodø/Glimt.

Danske Kasper Hjulmand er også blevet nævnt som en mulighed på rygtebasis, men her er der en kontrakt med DBU, der er såkaldt uopsigelig. Der er dog en mulighed for, at han kan komme ud af aftalen. Læs mere om det her.