• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Victor Risager

Dansk klubikon utilfreds med Anderlecht-exit: Fik nyheden over telefonen

Foto: Getty Images

Henrik Andersen er ikke helt tilfreds med måden, han fik overbragt nyheden om, at hans aftale med Anderlecht ikke blev forlænget.

Af Victor Risager

Henrik Andersen har tilbragt mange år af sit liv i RSC Anderlecht. Fra 1982 til 1990 spillede danskeren for den belgiske klub, og i de seneste år har han været ansat i klubben som scout.

Men nu er de gået hver til sit.

Henrik Andersen havde kontraktudløb denne sommer, og aftalen blev ikke forlænget, hvorfor han altså nu ikke længere er ansat i klubben. Den tidligere landsholdsspiller er ikke sur over stoppet, men han er ikke tilfreds med måden, han fik det at vide på.

- Jeg er skuffet, men ikke sur, siger Henrik Andersen til Het Nieuwsblad og tilføjer:

- For nylig er der af økonomiske årsager blevet sagt farvel til flere ansatte. Jeg har fået den rette betaling og vil ikke gøre et stort drama ud af det. Det eneste, der fornærmer mig, er, at jeg fik nyheden over telefonen. I betragtning af min historik i klubben ville jeg gerne have fået nyhederne personligt.

Læs også:Alt om AGF: Tiden er inde til den svære opfølger

Coronapandemien gjorde det heller ikke nemt for Henrik Andersen at udføre sit arbejde, da kampe i store dele af Europa bliver afviklet uden tilskuere. Selvom han kunne scoute ved hjælp af video, var det ikke helt det samme.

- I øjeblikket er det ikke det nemmeste job, for der er ingen kampe endnu. Og når der kommer kampe, bliver det uden tilskuere. Så det eneste, man kan lave i øjeblikket, er at være videoscout. Jeg har selvfølgelig Wyscout (scoutingprogram, red.), men det er ikke så sjovt som være på stadion selv, fortalte Henrik Andersen til tipsbladet.dk i maj.

Den 55-årige dansker nåede at være scout i Anderlecht i fire år. Som spiller var han med det danske landshold til VM i 1986 samt EM i 1992. 

Læs også:Tidligere Superliga-spillere på klubjagt: Sørgede for målfest i Belgien

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

Læs også:Efter sviner: Gent-profil forsvarer Jess Thorup

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus