• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Oliver Okstrøm

Daramys udsigt: Skal hjem til klub uden direktør

Foto: Getty Images

Edwin van der Sar har valgt at trække sig fra rollen som Ajax-direktør.

Af Oliver Okstrøm

Ajax skal ud og finde sig en ny administrerende direktør, da den tidligere hollandske landsholdsmålmand Edwin van der Sar har valgt at trække sig tilbage fra stillingen. Det sker efter 11 år i jobbet.

Det oplyser han på klubbens hjemmeside, hvor han gør det klart, at han er udmattet. Dermed er det nu en klub uden direktør, som FCK's Mohamed Daramy skal vende tilbage til efter denne sæsons lejeophold hos de nykårede danske mestre.

- Efter næsten 11 år i ledelsen er jeg færdig. Vi har oplevet vidunderlige ting sammen, men det har også været en utrolig hård periode. Jeg er meget taknemmelig for de mennesker, jeg har mødt og arbejdet sammen med under mit andet ophold i Ajax, og det vi har opnået sammen og været igennem, siger han og fortsætter:

- Jeg føler behov for at tage lidt afstand og få noget hvile og lave andre ting. Det føles ike godt at skulle træffe beslutninger om fremtiden for denne fantastiske klub i den kommende periode, og derfor har jeg besluttet at træde tilbage, lyder det fra Van der Sar.

I forbindelse med denne sæson har Ajax måtte se rivalerne fra Feyenoord løfte mesterskabspokalen, mens man tabte pokalfinalen til PSV Eindhoven. 

Tidligere på sæsonen fyrede man Alfred Schreuder som cheftræner, der var udset som erstatningen for Erik ten Hag, der strøg til Manchester United. I stedet er nu John Heitenga cheftræner indtil videre.

I Ajax-bestyrelsen ærgrer man sig over, at Edwin van der Sar har trukket sig, fortæller formand Pier Eringa, men han har respekt for beslutningen. Den næste direktør forventes at være fundet 1. august, og det ska helst være en med Ajax-baggrund, fortæller bestyrelsesformanden.

Selv har førnævnte Daramy peget på, at hans plan i første omgang er, at han skal tilbage til Amsterdam. Læs mere om det - og lidt om mesterskabet her.