Video : Tipsbladet
Benelux

- De fleste har glemt Mohamed Daramy

Mohamed Daramy er i forrygende form i Frankrig efter sit mislykkedes ophold i Ajax, hvor ikke særligt mange mindes hans bedrifter.

Mohamed Daramy er kommet flyvende fra land i sin franske klub Stade Reims, hvor han igen i weekenden var afgørende med to kasser i sejren over Le Havre.

Vejen til succes i det franske krævede dog et mislykkedes ophold i AFC Ajax, som han skiftede til fra FC København for knap 100 millioner kroner. Efter et år som bænkevarmer blev kantspilleren udlejet til FCK, inden han altså skiftede til Stade Reims i sommer.

Sølle 196 minutter noterede Mohamed Daramy sig for i Eredivisie og scorede et enkelt mål. Det var med andre ord ikke noget stort aftryk landsholdsspilleren satte i Holland.

- For at være ærlig har de fleste medier og fans allerede glemt ham. Han spillede i Ajax i en meget kort periode og var på bænken for det meste. Han var dyr, men når (Dusan) Tadic og (Steven) Bergwijn er dine konkurrenter, så vil det bare blive svært. Jeg tror stadig, at fansene er nysgerrige på at se, hvordan han klarer det i fremtiden, siger chefredaktør på Ajax Showtime, Bart Veenstra, til Tipsbladet.

Efter afskeden med Ajax har Mohamed Daramy været ret vokal omkring tiden i Holland. I et interview med Tipsbladet har han blandt andet kaldt kommunikationen fra Ajax "falsk."

- Det er i hans ret at råbe op, når han bliver spurgt ind til det. Jeg kan godt lide, når fodboldspillere giver ærlige svar. Det siger egentlig meget om situationen i Ajax sidste sommer. Jeg ved, at han ikke var den eneste spiller, som ikke hørte noget og forlod klubben, fordi han ikke ville få nogle chancer eller spilletid. Der var mangel på kommunikation den sommer.

Teknisk chef Sven Mislintat blev fyret efter få måneder på posten og Edwin van der Sar stoppede som administrerende direktør. Alt imens var klubben ledet af sine fjerde træner, siden Mohamed Daramy kom til.

Ja, det har været nogle turbulente år for Ajax, der også på banen lider. Derfor håber Bart Veenstra, at tingenes tilstand i Ajax er på vej mod bedre tider og forbedrer sig omkring situationer, som den Mohamed Daramy var i.

- Jeg håber, at de lærer fra det, fordi jeg mener, at det er vigtigt, at du er åben og ærlig overfor dine spillere. Hvis du ikke har planer om at bruge dem eller ikke mener, at de er gode nok så fortæl dem det. Det er mere respektfuldt end ikke at sige noget.

Selvom Mohamed Daramy ikke blev nogen gevinst på grønsværen i Holland, så endte han alligevel med at indbringe en transfersum, da man solgte ham videre til Stade Reims. Skiftet kom nemlig på bagkant af et vellykket lejeophold i FC København.