Video : Tipsbladet
Benelux

Delaney jagter storhed: Det fik mig til Anderlecht

Der var et par danskere, som havde en finger med i spillet, da Thomas Delaney skulle finde ny klub.

Thomas Delaney er tirsdag skiftet til den belgiske storklub Anderlecht, hvor han kommer til at spille under den danske cheftræner Brian Riemer, ligesom man har dansk fodbolddirektør i form af Jesper Fredberg i klubben. De to havde stor betydning for skiftet.

Det fortæller Delaney kort om på klubbens twitter-profil.

- Muligheden kom, og døren åbnede, og jeg tror, at Jesper (Fredberg red.) og Brian (Riemer red.) overbeviste mig om, at de var i gang med at prøve at få Anderlecht tilbage til sin tidligere storhed, lyder det fra Thomas Delaney.

Delaney peger i den forbindelse på, at det er en storhed, som blandt andet består af deres 34 belgiske mesterskaber, ligesom de også har europæiske trofæer i pokalskabet i Bruxelles-klubben.

Det vil han være med til at få på sporet igen for klubben, som i de seneste år har været lidt udenfor det den absolutte top, ligesom man skal helt tilbage til 2017 for at finde deres seneste mesterskab.

- Forhåbentlig at blive en del af en god historie her i Anderlecht, det var meget interessant for mig, fortæller Delaney.

Anderlecht har foruden træner og fodbolddirektør også danskere i truppen i form af Anders Dreyer og Kasper Dolberg. Tidligere har klubben også haft spillere som Per Frimann, Morten Olsen, Frank Arnesen og mange flere tilbage i 80'erne, hvor man var en europæisk faktor.

Skiftet til Anderlecht er i første omgang en lejeaftale, men Anderlecht har en købsoption i aftalen med Sevilla, hvor Delaney kommer fra.

Tidligere var Thomas Delaney også sat i forbindelse med FC København, men det blev altså ikke til noget. Læs om, hvad der fik københavnerklubben til at trække i håndbremsen her.