Video : Tipsbladet
Benelux

Dolberg åbner op: Jeg er en Vingegaard-type

Kasper Dolberg har givet sit første interview efter skiftet til RSC Anderlecht.

Der er stadig masser af tid tilbage af det belgiske transfervindue, men det er allerede svært nu at forestille sig et større indkøb end Kasper Dolberg i RSC Anderlecht.

Danskerens CV siger det hele, og klubbens danske træner var da også hurtig til at sige, at Dolberg er for god til Anderlecht.

Ikke desto mindre skal han have karrieren på rette spor igen efter et par skuffende lejeophold i Sevilla og Hoffenheim, som kom på bagkant af en svær coronasæson i Nice. Nu har Dolberg endelig sat ord på skiftet i et interview med mediet DeMorgen, og her jubler han over at have fundet et permanent sted i Anderlecht.

- Hvad folk tænker om det, bekymrer mig ikke. Da jeg talte med Brian Riemer og Jesper Fredberg om Anderlecht for første gang, havde jeg allerede en god fornemmelse, men på det tidspunkt kunne jeg ikke given nogen garantier. Tiden gik, og en række andre klubber meldte sig også, men jeg stod tilbage med Anderlecht i tankerne. Rent fodboldmæssigt var det her den bedste løsning for mig, siger Dolberg.

Med skiftet til Anderlecht er han ligeledes gået ned i løn, men han betoner, at penge ikke har spillet nogen stor rolle i hans skifte. 

Kasper Dolberg har nogle gange i karrieren fået hug for, at han ikke viser nok følelser på banen. Folk har haft svært ved at forstå, at han eksempelvis ikke jubler som andre, når han scorer mål. 

Det er også noget, som han bliver spurgt ind til, og det har han et klart svar på.

- Det er bare den, jeg er. Jeg er ligeglad med at finde på skøre måder at fejre et mål på. At score er det vigtigste.

- Tro mig, jeg er også glad, når jeg scorer. Men jeg kan ikke se, hvorfor det er et problem, påpeger han. 

Tour de France er i fuld gang, og det belgiske medie har bemærket, at Kasper Dolberg har en cykeltatovering på sit lår. Dolberg forklarer, at det skyldes, at hans far havde en cykelbutik, og han interesserer sig da også for cykelløb. Her peger han på, at han mest om minder om Jonas Vingegaard.

- Jeg kan godt lide at cykle - Jan Vertonghen er også stor fan. Tennis fascinerer mig også, og det var ærgerligt, at Holger Rune tabte til Alcaraz i Wimbledon. Jeg er mere end Vingegaard-type: Roligere og mindre bad boy, forklarer Kasper Dolberg.

I interviewet siger han ligeledes, at den angriber, han ser op til, er Harry Kane, og Thierry Henry var hans barndomsidol.

Kasper Dolberg fik fredag aften sin uofficielle debut for Anderlecht, som tabte hele 6-0 til Sparta Prag i en testkamp. Dolberg fik 70 minutter på banen.