• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Oliver Okstrøm

Duelund får stor rolle: Jeg skal bare være Mikkel

Foto: Getty Images

Mikkel Duelunds liga-debut for NEC Nijmegen bliver mod Ajax, som han har en klar plan mod.

Af Oliver Okstrøm

Mikkel Duelund er i denne sæson udlejet fra Dynamo Kiev til hollandske NEC Nijmegen efter en periode med både brækket ankel og en alvorlig omgang coronavirus. Efter en opstart i klubben er der nu udsigt til den første kamp i Æresdivisionen, hvor debuten bliver mod intet ringere end Ajax på udebane.

Det ser han selvsagt meget frem til at prøve, fortæller han til til tipsbladet.dk.

- Vi bliver unægteligt kastet direkte ud i den største test, der findes i Holland - udekamp mod Ajax. Og det er fedt. Vi vil med vilje gerne spille med en grad af naivitet - og det er ikke negativt ment. Men vi skal gå ud og tro på tingene og på vores offensive måde at gøre det på og ikke være kuet mod Ajax og blive for bange og tilbageholdende, siger han og fortsætter:

- Det bliver vigtigt at tro på vores egen spillestil, selv om vi ved, at vi kommer under pres. Lasse (Schøne, red.) bliver vigtig i den kamp, og ikke bare med hans store rutine og høje klasse. Han ligger meget centralt med det store overblik og ved alt om, hvordan Ajax spiller, fastslår midtbanespilleren, og drømmer om at lave et overraskelsen.

- Det vil være så fedt at starte med point mod Ajax, lyder det fra Duelund.

Den danske offensivspiller kommer dog også til at spille en vigtig rolle. Ikke bare i dén kamp, men i hele sæsonen, hvor han kommer til at få en rolle, som passer ham meget fint - og så kommer han til at opleve noget, som han ikke har prøvet før. 

- Jeg er udset til lige præcis det, jeg har brug for: Stamspiller med en del ansvar både offensivt og også defensivt, især i presset. Min rolle er nok mest som en boks-til-boks spiller. Jeg bliver bedre og bedre integreret på holdet, så det ser godt ud. Og ja, så skal jeg egentlig bare være den gamle Mikkel - være meget på bolden, komme med i de afgørende situationer, levere mål og assist som i FCM. Det er en spændende rolle med mere ansvar, end jeg før har haft, siger den nye NEC-spiller.

Desuden mener han, at det er svært at sammenligne Dynamo Kiev, men han kan se, at ukrainerne har et højere fysisk niveau, mens den hollandske klub har mange fine teknikere, som dog ikke har så meget erfaring. Dertil er Nijmegen også et oprykkerhold, og selvom opstarten har været med gode resultater, så er danskeren stadig lidt spændt på, hvordan det skal gå.

- Vi skal vende os til Æresdivisionen, og jeg tror, at vi er godt på vej med et trænerteam, der har været dygtige til at skabe et program, der gør os klar hurtigst muligt. Det essentielle for et hold er at vinde kampe - det er den største energikilde for et hold. Så vi skal spille vores friske fodbold, men vi skal også gerne have resultater ret hurtigt, forklarer Duelund.

Tidligere har Mikkel Duelund fortalt om, hvorfor det netop blev NEC Nijmegen, selvom der var bud fra både danske, belgiske og andre hollandske klubber. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020