Video : Tipsbladet
Benelux

Hylder dansk stjerne: Kun Messi er bedre

Ifølge tidligere dansk landsholdsspiller har Andreas Skov Olsen en spidskompetence, hvor danskeren kun overgås af Lionel Messi.

Det er ikke kun i Superligaen, at der er lagt op til en decideret gyser af en sæsonafslutning. 

Også i Belgien er situationen særdeles tilspidset med to spillerunder tilbage. Anderlecht og Club Brugge har begge 46 point og de to danskerklubber mødes søndag aften i en direkte duel om guldet. 

Forud for kampen har der været fokus på Andreas Skov Olsen og Anders Dreyer, der har været to af de største profiler i den belgiske liga i denne sæson, med henholdsvis 14 og 18 ligamål. 

- På hver deres måde er de spillere, der kan gøre en forskel for deres hold. Individuelt set synes jeg, at Skov Olsen er stærkere end Dreyer. Han er virkelig hurtig med bolden ved fødderne. Dreyer passer perfekt til Anderlechts fodboldfilosofi, han er bedst, når han kan lave hurtige kombinationer. Det er to intelligente fodboldspillere, der begge har et forrygende venstre ben, siger Morten Olsen til Het Nieuwsblad. 

Den tidligere landstræner var for nyligt på besøg i Anderlecht, sammen med Kasper Hjulmand, og han er positivt imponeret over Anders Dreyers niveau i denne sæson. 

- Jeg havde set ham i FC Midtjylland, men jeg havde aldrig forudset, at han ville få en sæson med 18 mål. Han er den bedste dansker i Anderlecht, og det siger noget, når det er et hold, der har Kasper Schmeichel, Thomas Delaney og Kasper Dolberg. Jeg synes, at Club Brugge er lidt for afhængige af Skov Olsen. Han har misset nogle kampe med skader, og så mister de meget kreativitet, lyder det fra Morten Olsen. 

Kenneth Brylle, der spillede sammen med Morten Olsen i Anderlecht, er en stor beundrer af Andreas Skov Olsen. 

- Jeg synes, at Skov Olsen er bedre end Dreyer. Han er en mere elegant spiller, især i de små rum. Og hans afslutninger... jeg synes, at den fart, Skov Olsen kan få i sine afslutninger, mens han er i løb, er fænomenal. Hvis man kigger udelukkende på det aspekt, synes jeg kun, at der findes én spiller i verden, der er bedre, og det er Lionel Messi, siger Kenneth Brylle til Het Nieuwsblad. 

Kenneth Brylle peger afslutningsvist på, at Anders Dreyer arbejder hårdere for sit hold, mens Andreas Skov Olsen er en spiller, der er mere afhængig af, at tingene går hans vej, hvis han skal præstere optimalt. 

Det er på søndag klokken 18.30, at Anderlecht og Club Brugge brager sammen.