Benelux

Mohammed Kudus med mål og to oplæg i stor Ajax-sejr

Den tidligere FC Nordsjælland-topscorer imponerede for Ajax.

Mohammed Kudus skiftede i det netop overståede transfervindue fra FC Nordsjælland til Ajax Amsterdam, og han har allerede fundet sig godt til rette i den hollandske storklub. Han spillede i hvert fald en stor kamp mod SC Heerenveen søndag.

Den 20-årige ghaneser startede inde på Ajax’ midtbane, og efter fire minutter noterede han sig for sin anden assist på tre kamp i Æresdivisionen.

Kudus spillede bolden ud til Dusan Tadic på venstrekanten, hvorfra den serbiske kreatør tog et træk ind i feltet og krøllede bolden op i det fjerneste kryds.

Knap en halv time senere var den tidligere Superliga-stjerne igen på spil, og denne gang som målscorer. Han modtog bolden i feltet, hvorfra han vendte og sparkede bolden fladt i mål fra en skarp vinkel.

Indimellem havde Dusan Tadic også scoret på et straffespark, og Ajax kunne gå til pause med en tremålsføring. Efter pausen reducerede Heerenveen ved Henk Veerman, inden Davy Klaassen scorede for Ajax på et straffespark til 4-1.

Men Kudus var ikke færdig, og i slutminutterne noterede han sig for endnu en assist. Ghaneseren sendte kantspillere Antony i dybden, og her endte kantspilleren med at krølle bolden i mål til slutresultatet 5-1.

Ajax er med sejren på førstepladsen i Æresdivisionen, hvor de har hentet 12 point efter fem spillerunder. Her er de á point med Vitesse.

Næste opgave for Ajax og Mohammed Kudus bliver imidlertid en svær en af slagsen. De møder Liverpool på hjemmebane i Champions League i midtugen.