• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Nu bomber dansker løs: Forstår godt, han er ukendt

Foto: Getty Images

Dansk angriber storhitter i Holland, men der er nok ikke mange i Danmark som husker ham, da han fløj fra reden som ganske ung og har siden har lavet et hav af klubskifter.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Jens Odgaard har de seneste mange år levet en nomadetilværelse i flere forskellige europæiske klubber.

Den danske angriber tog i en alder af 18 år fra Lyngby BK til Inter i italien i foråret 2017, efter han havde spillet 16 Superliga-kampe. Siden har danskeren levet en stille tilværelse, hvor han har fået et hav af fodboldoplevelser på flere forskellige adresser.

Derfor er der ikke noget at sige til, hvis 23-årige Jens Odgaard ikke er i fodboldbevistheden hos alle danske fodboldfans. Det kan Jeroen Haarsma, der er journalist hos Noordhollands Dagblad, også godt forstå.

- Han tog tidligt til Italien, og har siden været udlejet til flere forskellige klubber, så jeg kan godt forstå, at han er ukendt for de fleste danskere. Han har spillet for mange forskellige klubber de seneste år, men nu har han underskrevet en lang kontrakt med AZ, hvor han også har sagt, at han håber på, at det her bliver hans hjem et stykke tid. Det, at han har været i mange klubber, tror jeg ikke hjælper på den slags [at danske fodboldfans lægger mærke til ham, red.], siger Haarsma til Tipsbladet.

Jens Odgaard skrev sidste sommer en kontrakt frem til 2027 med AZ Alkmaar. Allerede sæsonen forinden blev de forført af den danske bomber, da han var udlejet til Waalwijk med stor succes og 11 mål til følge.

Jens Odgaard blev i sommeren 2022 præsenteret i AZ Alkmaar på en aftale frem til 2027.

Danskeren har på det seneste scoret masser af mål og værdsættes højt i det hollandske.

- AZ så ham selvfølgelig sidste år i Waalwijk, hvor han gjorde det rigtig godt. Her hos AZ gør han det også rigtig godt, hvor han spiller på højrekanten, men han stræber altid efter at komme på indersiden.

- Han har et rigtig godt og stærkt spark, som han bruger til at afslutte en masse, men han har også et godt blik for overlappene i højre side. Det gør ham meget farligt, og han har bare den her særlige måde at sparke på, som gør det svært for målmændene i ligaen.

Den danske angriber har scoret seks ligamål i denne sæson for AZ, og i weekenden var han endnu en gang involveret, da han assisterede ved scoringen til 1-0 i sejren på 3-1 over Fortuna Sittard. Selvom Odgaard storspiller i Æresdivisionen, så er der fortsat et stykke til den absolutte top.

- Det er en lidt bizar situation i øjeblikket, da mange af topholdene enten er i problemer eller sælger deres bedste angribere. Det er at tage det lidt for vidt at kalde ham en af topangriberne i ligaen, men det kan han helt klart blive, hvis han fortsætter på den her måde.

Er han AZ's bedste offensive våben?

- Det vil jeg ikke helt sige for på venstrekanten har de svenske Jesper Karlsson, som er en af ligaens bedste angribere. Han er en af topspillerne, så jeg vil ikke kalde Odgaard for AZ's bedste angriber, men de har i det hele taget tre rigtig gode offensive kort [Vangelis Pavlidis er spidsangriberen, red.].

Jeroen Haarsma kan også i fremtiden se Jens Odgaard få en plads i Kasper Hjulmands landsholdstrup, hvis han fortsætter sin udvikling i AZ. I denne sæson er det blevet til ni scoringer og to assister i 23 kampe for danskeren.

Foto: AZ Alkmaar.