Ny Ajax-dansker: Det er mine mål
Foto: AGF Ajax
Benelux

Ny Ajax-dansker: Det er mine mål

Dansk stortalent håber på at nå førsteholdet i AFC Ajax.

De købte Kasper Dolberg og Eskild Munk Dall i Silkeborg IF, og fredag blev det officielt, at Ajax for tredje gang på få år handler i den midtjyske klub og køber endnu en offensivspiller.

Lasse Abildgaard er seneste Silkeborg-spiller, der er rykket til Ajax, og det vilde med Abildgaard er, at han ligesom Dolberg og Munk Dall er fra den lille by Voel med kun 1.800 indbyggere.

Abildgaard har længe været rygtet væk fra SIF, og det danske talent kan gå en stor fremtid i møde. U-landstræner Jesper Mikkelsen roser da også Lasse Abildgaard - læs mere om det her.

Danskeren, 16 år, har allerede masser af U-landskampe, og han beskriver sig selv som en kantspiller, der kan lide at starte i højre side og trække ind i banen for at afslutte med sin stærke venstre fod.

Målet med skiftet til Ajax er klart: Han vil nå stjernerne.

- Min mål er at komme på Ajax' førstehold og spille i Champions League og i Eredivisie, siger Lasse Abildgaard i et interview med Ajax' hjemmeside.

Til SIF's hjemmeside lyder det fra talentet, at drømmen om udlandet var for spændende til at sige nej til.

 Jeg har altid haft en drøm om at komme til at spille i udlandet, og jeg er glad og stolt over, at jeg nu skal repræsentere AFC Ajax. Det har betydet enormt meget, at SIF har støttet mig hele vejen igennem, og jeg har haft fantastiske forudsætninger for at udvikle mig så meget i SIF, at jeg allerede nu føler mig klar til at tage næste skridt, siger han til Silkeborg IF's hjemmeside.

Jesper Stüker, der er sportschef i den midtjyske klub, er storlt over salget, der menes at indbringe SIF omkring otte millioner kroner med mulighed for mere på sigt.

 Det er altid et stolt øjeblik, når vi kan sende en af vores unge og egne spillere ud i Europa. Særligt når destinationen er Ajax Amsterdam, som er en klub med en stor historik omkring udvikling af danske talenter. Lasse er et talent, vi er stolte over at have været med til at dyrke her i SIF, og denne handel viser, hvad det er, vi kan med vores spillerudvikling her i klubben, siger sportschef Jesper Stüker.

Lasse Abildgaard har fået en treårig aftale i AFC Ajax.