• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Tidligere FCN-spiller udpeges som mulig guldfugl

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det blev aldrig til det store gennembrud i dansk fodbold, men i Belgien er ghaneseren Abu Francis ved at sparke døren ind og bliver spået en mulighed for en fin karriere.

Af Kenneth Jensen

Han viste talentet i glimt, men ghaneseren Abu Francis fik aldrig sat sig fast på en af de offensive pladser i FC Nordsjælland, og i stedet blev han stille og roligt solgt til belgiske Cercle Brugge i sommer.

Her har han ventet tålmodigt på sin chance, men det store gennembrud er nu ved at komme.

Abu Francis, 21 år, har 14 ligakampe på cv'et, men de sidste par stykker har været fra start, hvor han tidligere har været lidt af en trupspiller, og Het Nieuwsblad peger på den tidligere FC Nordsjælland-spiller som en spiller, der kan udvikle sig til en guldfugl for Cercle Brugge.

Mediet peger på, at Abu Francis nu er begyndt at holde mere rutinerede og - på papiret - mere etablerede kræfter ude af startopstillingen.

- Cercle og Belgien er fremragende til min udvikling. Konkurrencen her er hård, og nogle gange er det meget fysisk. I Danmark var det meget mindre tilfældet, men det kan kun gøre mig stærkere og bedre. Med det var derfor, jeg valgte Cercle - unge spillere får rig mulighed for at udvikle sig her.

Ghaneserens klub er nummer 11 i rækken.

Skulle det ske, at Abu Francis får et stort gennembrud i Belgien og bliver solgt videre, er det ventet, at FCN får en del af kagen, da klubben fra Farum er god til at forhandle videresalg med, når der indgåes transferaftaler.

Abu Francis' aftale med Cercle Brugge løber frem til sommeren 2025.

Han fik sin opvækst i akademiet Right to Dream i Ghana, inden han i 2019 kom til Farum-klubben.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE