Video : Tipsbladet
Benelux

Travl transfersommer venter for Jesper Fredberg

Den danske direktør i Anderlecht har mange ting, han skal se på i forhold til at få truppen på plads til næste sæson.

De lå længe og drømte om en titel, men meget tyder på, at danskerklubben Anderlecht forlader denne sæson uden noget som helst.

Klubben tabte mandag hjemme til Club Brugge og missede dermed chancen for at tage førstepladsen i ligaen, og i stedet er det Club Brugge der med en enkelt runde igen af Jupiler League har et forspring til både Anderlecht og Union Saint-Gilloise på tre point.

Og ligegyldigt hvad det ender med, står den danske direktør Jesper Fredberg foran en travl sommer i forhold til transfers.

Selv om det efter alt at dømme ikke bliver til et mesterskab, står Anderlecht foran en europæisk kampagne, så der skal være styr på tropperne, når man arbejder sig hen mod et europæisk gruppespil.

Ifølge Voetbalnieuws er der meget, der skal ryddes op i, og det starter med at finde ud af, hvad der skal ske med de spillere, hvis aftaler løber ud.

Det gælder Thomas Delaney, Ludwig Augustinsson og Federico Gattoni. Samtidig er der spørgsmålstegn ved et par af de ældre spillere i Kasper Schmeichel og Jan Vertonghen, mens det ligner et salg af stortalentet Zeno Debast til en klub i udlandet.

Et salg af Debast betyder, at Anderlecht kommer til at have penge at lege med, men det betyder så også, at Anderlecht skal ud og finde en afløser for den dygtige midtstopper. Og det kommer også til at koste.

Samtidig er Thorgan Hazard langtidsskadet, og der skal tænkes i en erstatning, mens Anders Dreyer også kan ende med at blive solgt. Det vil i så fald forstærke behovet for at hente et par dygtige kantspillere.

Så Jesper Fredberg får en del at se til, som han i øvrigt også gjorde det sidste sommer.

Anderlecht møder i sidste runde af mesterskabsspillet i Belgien Royal Antwerp på udebane, mens Union Saint-Gilloise, der grundet en markant bedre målscore ligger nummer to i rækken, møder Genk på hjemmebane.

Topholdet Club Brugge, der med et enkelt point er sikker på at vinde mesterskabet, møder Cercle Brugge på hjemmebane.