• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Oliver Okstrøm

Ung PSV-dansker: Fik sindssyg debut

Foto: Getty Images

Endvidere kan August Priske se en klar udvikling i sin spillestil.

Af Oliver Okstrøm

Den 18-årige angriber August Priske har i denne sæson været udlejet fra FC Midtjylland til PSV Eindhoven, hvor det i første omgang primært er blevet til spilletid på deres U18-hold. Dog er det også blevet til en tur på Jong PSV, som er reserveholdet i klubben.

I den første kamp blev det tilmed til en scoring, som selvsagt var noget, der betød en del for unge Priske. Det fortæller han på FCM's hjemmeside.

- Det var sindssygt fedt at få debut for Jong. Jeg kom ind en halv time før tid og fik scoret et mål, så det kunne jo ikke være meget bedre. Det var dejligt at vise, at man kan være med på et højere niveau end U18, lyder det fra August Priske.

Samlet er det blevet til otte mål i 16 kampe, og han ser da også en klar udvikling af den måde, som han er på som angriber.

- Jeg er først og fremmest blevet en mere målscorende angriber, hvor jeg har lært, hvor vigtigt det er at være i boksen hver eneste gang. Hvor jeg tidligere måske har trukket lidt ned i banen og været en større del af opspillet, er det klare fokus for mig nu at være i feltet, lyder det fra Priske, der er søn af den tidligere FCM-træner Brian Priske.

Aftalen med hollænderne gælder frem til udgangen af denne sæson, og August Priske slår fast, at han endnu ikke har bestemt sig for, hvad der skal ske efterfølgende.

- Jeg fokuserer ikke på fremtiden. Lige nu spiller jeg bare fodbold og vil udvikle mig mest muligt. Det eneste, som fylder for mig, er at slutte en indtil videre god sæson godt af. Så må vi se på situationen til sommer, siger fortæller PSV-spilleren, som har kontrakt med FCM to år mere.

Far Brian Priske er nu i belgiske Antwerp, hvor man har fået Marc Overmars som ny direktør. Det er ikke alle, der er så glade for det valg. Læs mere om det her.