• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Lars Gram-Hanssen

Voldsom kritik: Det kommer til at eksplodere

Foto: Getty Images

Belgiens tidligere landsholdsmålmand forstår slet ikke Anderlechts beslutning om at hente Kasper Schmeichel.

Af Lars Gram-Hanssen

Kasper Schmeichel har stadig ikke fået sin debut for Anderlecht endnu, men den danske landsholdsstjernes skifte til Bruxelles-klubben har alligevel været et stort emne i belgiske medier i de seneste uger. 

Forud for søndagens topkamp mellem Anderlecht og Club Brugge har også den tidligere belgiske landsholdsmålmand Geert De Vlieger udtalt sig som Anderlechts beslutning om at hente Kasper Schmeichel i slutningen af sommerens transfervindue. 

- Det er ubegribeligt. Vi er alle klar over Anderlechts mangler, men var der et problem på målmandspositionen? Det mener jeg ikke. Riemer og Fredberg har talt om, at det var en mulighed, der opstod (at hente Schmeichel, red.). Men det er et udtryk, der bliver brugt for ofte. I mellemtiden har de skabt kaos, hvor der tidligere var fred og ro, lyder det fra Geert De Vlieger i et interview med den belgiske avis La Dernier Heure

- Det er en situation, der tapper energi, skaber opmærksomhed og med sikkerhed kommer til at eksplodere. Man risikerer at have tre utilfredse målmænd. Schmeichel, som ønsker at spille hurtigst muligt. Dupé, som ved, at hans skæbne er forseglet, på trods af hans gode præstationer. Og Coosemans, der netop havde forlænget med fire sæsoner, fordi han stod til at være andetvalg. 

Ifølge Geert De Vlieger, der selv tørnede ud for Anderlecht i halvfemserne, vil der utvivlsomt være et stort fokus på Kasper Schmeichel, når danskeren endelig kommer i aktion. 

- Presset på hans skuldre vil være enormt. Forventningen vil være, at Kasper skal stoppe alle bolde. Så snart han indkasserer et mål, vil vi sige, at han ikke længere er den Schmeichel, der blev engelsk mester med Leicester i 2016. Og lad os ikke glemme, at han tabte kampen i Nice (mod polske Marcin Bulka, red.). 

Kræver mere ærlighed
Maxime Dupé begik en stor fejl i 2-2-kampen mod Kortrijk i sidste weekend, hvor Kasper Schmeichel sad på tribunen, men ifølge Geert De Vlieger har Brian Riemer også et stort ansvar for den fejl, fordi Anderlechts danske cheftræner vil have sit hold til at spille bolden ud, i stedet for at sparke langt.   

Jesper Fredberg og Brian Riemer har begge udtalt, at det er den bedste målmand, der kommer til at stå for Anderlecht, men ifølge Geert De Vlieger burde danskerduoen i stedet have meldt ud med det samme, at Schmeichel bliver førstemålmand. 

- Alle ved, at Schmeichel kommer til at spille. I mine øjne virker det logisk, at Dupé smutter, når transfervinduet åbner til vinter. Så vær åben omkring det. Anderlecht skabte denne problematiske situation på en klodset måde. Nu er det op til klubben at løse det igen.

Kasper Schmeichel sad ude med en skade i sidste weekend, og det er endnu uvist, om danskeren er i spil til søndagens opgør mod Club Brugge.