• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

18-årig dansker er startet i Gladbach: Klubben tror på unge spillere

18-årig dansker er startet i Gladbach: Klubben tror på unge spillere
Foto: Getty Images

Andreas Poulsen glæder sig til at spille for tyske Borussia Mönchengladbach.

Af Kenneth Jensen

De har masser af tradition for danskere i Borussia Mönchengladbach. Senest var det Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, der nu begge er at finde i engelsk fodbold, og tidligere har klubben haft spillere som Allan Simonsen gående. Han blev i øvrigt kåret til årets fodboldspiller i 1977 - i dag kendt som Ballon d'Or - mens han var i Borussia Mönchengladbach.

Nu er det seneste skud på stammen Andreas Poulsen, der denne sommer rykkede fra FC Midtjylland til Bundesligaen, og den bare 18-årige venstre back tror på, at han får chancen for at vise sig frem i Tyskland.

En del af årsagen til, at han skiftede fra dansk fodbold til tysk fodbold i så ung en alder, er netop, at Gladbach har vist, at klubben tror på unge spillere. Det var Andreas Christensen et bevis på, da han for et par år siden skiftede til Gladbach på en lejeaftale. Chelsea-danskeren spillede fast og fik masser af hår på brystet.

- Klubben stoler på unge spillere og giver dem selvtillid. Det kan jeg lide, og det er vigtigt for mig, siger den danske back til det tyske medie Kicker.

- Jeg er jo skiftet hertil for at spille. Havde jeg ikke set en mulighed for at spille, havde jeg heller ikke skiftet til Gladbach.

Danskeren er allerede blevet lidt af et indkastfænomen i Tyskland, hvor medierne er imponerende over danskerens evne til at kaste langt og hårdt. Andreas Poulsen, der har arbejdet med indkasttræner Thomas Grønnemark i sin tid i FC Midtjylland, fortæller dog, at han også kan og vise sig frem som mere end en spiller, der er dygtig til at kaste indkast.

Superliga

Mere Superliga

Fokus