Bo Svenssons Mainz leverede vildt comeback

Leverkusen var foran 2-0 indtil få minutter før tid, men det lykkedes alligevel Mainz at få 2-2 med fra søndagens opgør.

Bo Svensson har fået en fornuftig start i Mainz, og lørdag eftermiddag skulle danskerens mandskab forsøge at følge op på seneste rundes 1-0-sejr over Union Berlin ude mod Bayer Leverkusen.

Værterne lå inden opgøret på Bundesligaens fjerdeplads og vandt senest 5-2 over Stuttgart.

Kampen kom stille og roligt fra start, men efter et lille kvarter viste Moussa Diaby tænder i venstresiden, og med et præcist indlæg fandt han Lucas Alario tæt under mål. Angriberen satte foden på, og Robin Zentner kunne ikke redde afslutningen i Mainz-buret. 1-0.

Blot få minutter senere var Mainz dog få centimeter fra at bringe balance i regnskabet. Denne gang fik Karim Onisiwo hovedet på et indlæg fra højre, men forsøget tog ydersiden af den ene stolpe.

Leverkusen havde dog generelt godt styr på slagets gang, og 40 minutter inde i opgøret var det hjemmeholdet, der havde et forsøg på træværket. Her headede Leon Bailey på overliggeren.

Det stod dog 1-0 efter de første 45 minutter.

Ti minutter inde i anden halvleg skulle Leandro Barreiro Martins til gengæld have udlignet, da han fik en stor mulighed få meter fra mål efter skidt Leverkusen-opspil. Midtbanespilleren overplacerede dog sin afslutning.

Men Mainz var ikke færdige med at presse på, og efter 65 minutters spil blev det til en enorm dobbeltmulighed.

Først fik Onisiwo plads til at afslutte i Leverkusen-feltet, men forsøget blev afværget, inden returbolden landede hos Danny Latza. Også han havde gode muligheder for at sparke kuglen i nettet, men det blev til et svagt spark, og så blev Latzas afslutning ligeledes afværget.

I det 71. minut fik Moussa Niakhaté så bolden i nettet, men Mainz-stopperen havde haft armen på bolden, og scoringen blev korrekt underkendt.

Kort efter havde Demarai Gray også bolden i nettet i den anden ende, men Patrick Schick havde haft armen på bolden, inden englænderen scorede, så også denne gang blev målet korrekt underkendt.

2-0 blev det til gengæld efter 85 minutter, hvor et stærkt Leverkusen-kontraangreb sluttede ved Patrick Schick, som passerede Robin Zentner ved at skarpe bolden gennem benene på keeperen.

Så var kampen lukket - skulle man tro. For efter 89 minutter sørgede Robert Glatzel for at reducere for Mainz, og tre minutter inde i overtiden fuldendte indskiftede Kevin Stoger comebacket, da han fik fat i nedfaldet fra et indlæg og sparkede bolden konsekvent i mål.

Leverkusen og Mainz er henholdsvis nummer 4 og 17 i Bundesligaen efter pointdelingen.