• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov & Martin Davidsen

Bundesliga-dansker: Et chokerende niveau

Foto: Getty Images

Jacob Barrett Laursen spiller fast i Bundesligaen, og det høje niveau i Tysklands bedste række har været en stor udfordring for den tidligere OB-back, der dog føler, at han sagtens kan begå sig.

Af Ole Hoffskov & Martin Davidsen

Arminia Bielefeld er for anden sæson i træk repræsenteret i Tysklands bedste fodboldrække, og det er med en dansker i en absolut nøglerolle på holdet.

Den tidligere OB-spiller Jacob Barrett Laursen er startet inde i samtlige kampe i indeværende sæson, og i pokalkampen mod SpVgg Bayreuth i starten af august scorede han sin første mål.

Den 26-årige venstre back byttede OB ud med Arminia Bielefeld i sommeren 2020, og den første sæson i Bundesligaen bød kun på sporadisk spilletid. Nu er Barrett fast mand, og han føler, han kan begå sig blandt de mange stjerner i Tyskland.

- Det er jo det, jeg er kommet hertil for. Jeg fandt ud af, at det kun kunne lykkes gennem hårdt arbejde. Det har det bestemt krævet, og det gør det stadigvæk, selvom jeg har været her i snart halvandet år. Jeg kan stadig blive chokeret over, hvor hurtigt det går hernede, og hvor meget man skal være på. Der er intet tidspunkt i løbet af kampene, hvor man føler, at man kan trække vejret i to minutter. Det har også været en af de ting, man skulle vænne sig til. Når kampen er færdig, og man kommer hjem, er man virkelig træt, siger Jacob Barrett Laursen til Tipsbladet og fortsætter:

- Man skal oppe sig på en helt anden måde. Jeg har arbejdet rigtig meget med min fart, og det har ellers ikke været noget, jeg skulle lægge så meget vægt på. Men det har været et punkt, hvor jeg skulle optimere, for der har stort set ikke været en kamp, hvor der ikke har været en kantspiller, som er sindssygt hurtig og sindssygt dygtig teknisk. Styrkemæssigt har jeg skulle bygge på for at kunne bare at kunne følge med.

- Jeg har endnu ikke mødt en kantspiller, som jeg har kunnet måle mig med hurtighedsmæssigt. Det gør også, at man skal tænke lidt anderledes i forhold til, hvordan man stopper dem. Holdene er så dygtige på bolden, at man skal positionere sig anderledes, og på den måde skal man hele tiden blive klogere på nogle ting.

Du kan læse hele interviewet med Jacob Barrett Laursen i Tipsbladet, som er på gaden i dag. I avisen får du også et stort interview med FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen, et kig på fremtiden for danske hold i Europa, et interview med Kim Daugaard, der som Brøndby-spiller scorede to gange mod Lyon tilbage i 1997 - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også tegne abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020