Video : Tipsbladet
Bundesliga

PC afslører FCK-budget ved Wolfsburg-præsentation

Desuden afslører han budgettet i FC København.

Peter Christiansen har i denne uge haft sin første arbejdsdag i Wolfsburg, og onsdag er han blevet præsenteret i den tyske Bundesliga-klub. Her kom pressemødet blandt andet til at handle om tiden i FC København, og hvad han tager med derfra.

I den forbindelse lægger han ikke skjul på, at den model, som han vil arbejde med er med FCK som forbillede.

- Med et budget på 30 millioner euro (223 millioner kroner red.) har vi udviklet en utrolig ambitiøs strategi. Den førte os til Champions League, sidste sæson endda blandt de bedste 16, siger Peter Christiansen og fortsætter:

- Det handler om strategi, struktur, en klar spilidé, scouting og rekruttering af spillere. Alle disse parametre skal være på plads. Og hvis de ikke fungerer, har vi ingen chance. Vi vil finde vores egen vej her, lyder det fra den nye Wolfsburg-sportsdirektør.

Når det kommer til afskeden med FCK, så forklarer han, at det var svært ikke at sige nej til udfordringen fra den tyske klub.

- Jeg var absolut ikke færdig med projektet og arbejdet i København, og jeg elskede mit job der. Men da jeg fik opkaldet fra Wolfsburg, vidste jeg, at det var noget, jeg absolut ønskede at gøre, fastslår han.

Christiansen understreger desuden, at Wolfsburg skal være i stand til at præstere bedre end placeringerne som nummer 12, 8 og 12 i de sidste tre sæsoner. Derudover viste han også stor selvsikkerhed om, at de kan lave noget stort.

- Tro ikke, bare fordi det er Bayern München eller Chelsea, at deres afdelinger også fungerer bedre, fortæller 'PC'.

Peter Christiansen nåede at være i FCK i tre år, hvor det blev til to danske mesterskaber og to Champions League-gruppespil. I den seneste gik de videre til ottendedelsfinalen, som han selv omtaler.