Dansk agent tager BIF-emne i forsvar efter kritik
Foto: Getty Images
Bundesliga

Dansk agent tager BIF-emne i forsvar efter kritik

Den svenske angriber Sebastian Andersson er blevet kritiseret i Tyskland, efter han har ladet sig operere. Dansk agent forsvarer spilleren.

Han var på vej til Brøndby IF, men ifølge Sebastian Andersson selv dumpede han et lægetjek i klubben fra den københavnske Vestegn.

Og det var dråben, der fik bægeret til at flyde over for angriberen, der i mere end to år har haft store problemer med sit knæ. Nu har han valgt at lade sig operere i menisken i det ene knæ, og han er dermed ude i nogle uger - muligvis måneder.

Operationen er foretaget i Danmark og kommer, efter han tidligere er blevet rådet til, at det ikke var det rigtige at lade sig operere.

At han så sent i transfervinduet har været under kniven og ikke har valgt at skifte væk fra FC Köln, har bragt kritik med sig. Selv om Sebastian Andersson selv har forklaret, hvordan det hænger sammen - det gjorde han i et stort interview med Fotbollskanalen.

Nu forklarer hans agent, danske Casper Grønn, at det har været en svær balance.

- Det var et dilemma. Var han skiftet, havde alle i den nye klub spurgt, hvorfor han ikke blev opereret før transferen. Hvis han var blevet i Köln uden operationen, havde folk sagt, at han bare ville hæve sin løn. Alle i Köln undrer sig over, hvorfor han har fået foretaget operationen nu i stedet for at skifte. Uanset hvad ville beslutningen for den ene side have været uforståelig, siger Casper Grønn til det store tyske medie Bild og fortsætter:

- Sebastian har valgt sit helbred for at forlænge sin karriere. Det virker måske lidt egoistisk, men sådan er han ikke. Sebastian vil gøre alt for at komme i form hurtigt og vil ikke skabe dårlig stemning.

Sebastian Andersson, 31 år, er i gang med det sidste år af sin kontrakt i FC Köln. Han har tidligere scoret 12 gange i en sæson i Bundesligaen.

I stedet for Sebastian Andersson endte Brøndby IF med at købe den norske angriber Ohi Omoijuanfo.

Bliver angriberen klar igen i løbet af efteråret, er det ventet, at han kan bruge januar-transfervinduet på at forlade Bundesliga-klubben FC Köln.