Video : Tipsbladet
Bundesliga

De køber Rasmus Carstensen

FC Köln har udnyttet en option om at købe lejesvenden Rasmus Carstensen i KRC Genk. Det kan Tipsbladet fortælle.

Rasmus Carstensen fik en frygtelig start på sit udlandseventyr i KRC Genk, som han skiftede til i sommeren 2022.

Derfor rykkede han i sommer til FC Köln på en lejeaftale, og det har været givet rigtig godt ud. Højrebacken er startet 14 Bundesliga-kampe og har i det hele taget en stor rolle på holdet.

Det får han også fremadrettet. Tipsbladet kan nemlig fortælle, at FC Köln har erhvervet sig Rasmus Carstensen på en permanent aftale. Hbvl.be har også berettet om transferen.

På den måde fortsætter han i den tyske klub efter sommerferien. Ønsket fra FC Köln har også hele tiden været at fortsætte samarbejdet.

- Der er en købsoption i Carstensens kontrakt, så vi kan gøre brug af den, hvis vi vil. Jeg vil sige, at chancen for, at vi gør det, er 100 procent. Så spilleren kommer også til at være her til sommer, sagde klubbens sportsdirektør, Christian Keller, tilbage i januar.

Siden vi har offentliggjort artiklen er FC Köln vendt tilbage på vores henvendelse. De oplyser dog, at de ikke ønsker at kommentere eller bekræfte historien.

Nu hvor Rasmus Carstensen binder sig permanent til FC Köln, er der dog en risiko for, at han i næste sæson spiller i 2. Bundesliga. FC Köln kæmper nemlig for overlevelse, men danskeren er indstillet på at tage turen ned for at tage den op igen.

- Ja, det er jeg. Som jeg sagde, er jeg glad for at være i Köln, og jeg er glad for den anerkendelse, de giver mig, og den vil jeg gerne give tilbage, lød det fra Rasmus Carstensen i et interview med Tipsbladet tilbage i februar, hvor han stadig havde fuld tiltro til overlevelsesmissionen.

- Jeg synes, at vi træner godt, og jeg synes også, at man kan se på vores spil i de seneste kampe, at vi spiller godt. Der er stor tiltro til holdet og til træneren og den måde, han gør det på. Så jeg synes egentlig, at vi har god grund til at tro på, at vi nok skal klare den, for jeg synes, at vi er gode nok til det.

FC Köln har lige nu seks point op til garanteret overlevelse. Aktuelt indtager FC Köln 16. pladsen, og hvis klubben ender på den, skal man spille en playoff-kamp om overlevelse.