Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansker stråler i Bundesligaen: Helt fantastisk

Efter et svært år i Belgien har Rasmus Carstensen i denne sæson fundet stor succes i Bundesligaen, hvor den tidligere Silkeborg IF-spiller har fået masser af spilletid i FC Köln. Tipsbladet har talt med den 23-årige dansker om tilværelsen i Tyskland.

Hvis man kigger på antallet af spilleminutter, var Rasmus Carstensens skifte til Genk bestemt ingen succes. 

På en hel sæson opnåede den tidligere Silkeborg IF-profil blot 46 minutters spilletid for Genk, men opholdet i Belgien gav alligevel Rasmus Carstensen nogle værdifulde erfaringer. 

- Det har helt klart været lærerigt. Det med at komme ud og virkelig stå på egne ben. Ikke bare flytte hjemmefra, men at flytte til et andet land og være der alene. Det kan jeg godt mærke, at jeg har lært noget af, siger Rasmus Carstensen til Tipsbladet og fortsætter:

- Jeg har da lært noget om mig selv, hvad angår svære perioder. Der er lys for enden af tunnelen, men nogle gange er det måske lidt sværere at komme igennem den end andre gange. Der synes jeg, at jeg har lært, at de hårde perioder kan være korte og lange, og nogle gange kan de vare et år.

Efter et svært år i Genk fik Rasmus Carstensen i sommer chancen for ny start, da den tidligere Superliga-profil rykkede til FC Köln på en lejeaftale. Og skiftet til Bundesligaen har været en kæmpe succes for højrebacken, der i denne sæson har spillet fra start i 14 ligakampe. 

- Det er jeg selvfølgelig stolt over og glad for. Jeg er gået fra ikke at spille så meget, til nu at spille meget. Det har jeg også lige skullet vænne mig til.

- At skulle sætte sig op til at spille hver weekend er jo ikke svært som elitesportsudøver, men at kunne vise sit produkt hver weekend og vise, hvad man kan, det har jeg savnet, fortæller Rasmus Carstensen. 

På det kollektive plan har sæsonen dog ikke været succesfuld for FC Köln, der ligger tredjesidst i Bundesligaen. Rasmus Carstensen har indtil nu blot været med til at vinde én kamp, men det var til gengæld også en kæmpe oplevelse for den 23-årige dansker. 

- Vi spillede en kamp mod Mönchengladbach, hvor vi vandt (med 3-1, red.), og stemningen og følelsen efter kampen var helt fantastisk, både på holdet og blandt fansene.

- Jeg må sige, at jeg glæder mig til, at vi vinder flere kampe, for det er en fed følelse at vinde her i Köln, siger Rasmus Carstensen.

Rasmus Carstensen stod for to uger siden overfor Manchester Uniteds Jadon Sancho, der i foråret er udlejet til Borussia Dortmund. Foto: Imago.

Har stået overfor superstjerner
Med skiftet til Bundesligaen har Rasmus Carstensen stået direkte overfor stjernespillere som Kingsley Coman og Jadon Sancho, og den unge dansker vil da heller ikke lægge skjul på, at der i Bundesligaen ikke er råd til selv det mindste koncentrationssvigt. 

- Forskellen på Superligaen og Bundesligaen er selvfølgelig, at sidstnævnte er på et andet niveau fysisk og spillemæssigt. Der er ikke mange pauser i løbet af en kamp, siger Rasmus Carstensen og fortsætter:

- I Danmark følte jeg, at jeg havde overskud i kampene, men hernede man da helt klart mærke, at der ikke lige er fem sekunder, hvor man lige kan komme sig eller lige slå fra oppe i hovedet. For så bliver du kørt over.

Rasmus Carstensens første sæson i Tyskland har ikke været uden svære stunder, for kort inden jul valgte FC Kölns ledelse at fyre cheftræner Steffen Baumgart, der herefter blev erstattet med Timo Schultz. 

- Det har da været hårdt til tider. Men når der kommer nyt blod ind og en ny træner ind, så giver det lige et boost.

- Det synes jeg også, at man har kunnet mærke. At det har givet et boost til holdet. Det har givet ny energi at få nye metoder og nye taktikker at bruge, siger Rasmus Carstensen.

Rasmus Carstensen spillede i november hele kampen, da FC Köln tabte 1-0 til Harry Kane og Bayern München. Foto: Imago.

Glæder sig ikke på forhånd
FC Kölns sportsdirektør Christian Keller meldte i begyndelsen af januar ud, at Bundesliga-klubben '100 procent' kommer til at hente Rasmus Carstensen permanent, når danskerens lejeaftale udløber til sommer.

Alligevel føler den tidligere Superliga-profil ikke, at han allerede nu kan glæde sig over at have klarhed over sin fremtid. 

- Det er jo ikke en klarhed, i og med, at der ikke er skrevet under på noget. Jeg er da glad for, at han har været ude at sige det, for det er da et lille skulderklap i forhold til, at de synes, at jeg gør det godt nok, siger Rasmus Carstensen og fortsætter:

- Men så længe der ikke er noget endegyldigt på plads, så vil jeg ikke glæde mig for meget over det, for der kan ske så meget. Det er jo ikke til at sige. Men jeg er da glad for den anerkendelse, som det er, at han går ud i offentligheden og siger det. 

Med tanke på FC Kölns aktuelle placering i tabellen er det ikke utænkeligt, at klubben i næste sæson skal spille i 2. Bundesliga, og Rasmus Carstensen er klar til at tage turen med ned, hvis det ender med en nedrykning. 

- Ja, det er jeg. Som jeg sagde, er jeg glad for at være i Köln, og jeg er glad for den anerkendelse, de giver mig, og den vil jeg gerne give tilbage, lyder det fra Rasmus Carstensen, der dog stadig har fuld tiltro til, at FC Köln undgår nedrykning. 

- Jeg synes, at vi træner godt, og jeg synes også, at man kan se på vores spil i de seneste kampe, at vi spiller godt. Der er stor tiltro til holdet og til træneren og den måde, han gør det på. Så jeg synes egentlig, at vi har god grund til at tro på, at vi nok skal klare den, for jeg synes, at vi er gode nok til det.

Rasmus Carstensen kan komme i aktion igen lørdag aften, hvor FC Köln tager imod Eintracht Frankfurt. 

Læs med på Tipsbladet.dk lørdag, hvor anden del af interviewet med Rasmus Carstensen bliver bragt.