• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Dortmund vil registrere ungt fænomen i Champions League

Foto: Getty Images

Den nu 15-årige angriber kan i efteråret få debut for Dortmund i Champions League.

Af Victor Risager

Han er endnu ikke fyldt 16 år, men Youssoufa Moukoko har trukket overskrifter i de seneste par år for sine præstationer for Dortmunds ungdomshold.

Som 12-årig spillede han nemlig for storklubbens U17-hold, og nu, som 15-årig, spiller han for U19-holdet. Trods han unge alder, er Moukoko også en af de store profiler på holdene med i alt 134 mål på 86 kampe fordelt på U17- og U19-holdene.

Og snart skal han måske gøre sig på den største scene.

Dortmund har nemlig planer om at indlemme Youssoufa Moukoko i deres trup til Champions League, når han i november fylder 16 år. Det bekræfter Michael Zorc, sportsdirektør i Dortmund, over for Bild.

Dortmund har ellers indgivet deres trup til Champions League, hvor Moukoko ikke er med, da han endnu ikke er fyldt 16 år. Men han kan blive registreret via den såkaldte B-liste på et senere tidspunkt, så længe han er født efter den 1. januar 1999 og har været i klubben i mere end to år. Det har Moukoko altså.

Youssoufa Moukoko fylder 16 år den 20. november og kan debutere i Champions League allerede den 24. november, hvor Dortmund møder Club Brügge på hjemmebane.

Hvis den unge tysker med de camerounske rødder får spilletid i den kamp, vil han endda også blive den yngste Champions League-spiller nogensinde. Den titel besidder Céléstine Babayaro i øjeblikket, efter at han debuterede i en alder af 16 år og 87 dage for Anderelecht i turneringen i 1994.

“Aldrig set noget lignende”
Indtil november må Moukoko tage til takke med at spille for U19-holdet i Dortmund, og her trænes han af danske Mike Tullberg.

Og i august var den danske U19-træner fuld af ros over for den unge målmaskine i et interview med Tipsbladet.

- Når vi træner, har han flest sprintmeter, han er flittig, han træner mere end de andre. Han er fuldstændig vanvittig foran mål. Han kan afslutte med begge ben, han har en vanvittig kølighed foran mål, han står altid det rigtige sted, han er bare komplet. Hans afslutninger er på verdensklasseniveau.

- Jeg er ret sikker på, at hvis han spiller Bundesliga om seks måneder, scorer han også mål der. Jeg har aldrig set noget lignende, sagde Mike Tullberg dengang.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus