Bundesliga Mikkel Fuhr Nielsen

Et kæmpe hit i Dortmund: Dansker vil forlænge

Foto: Getty Images

Den danske U19-træner, Mike Tullberg, nyder stor succes i Dortmund, hvor sejrene kommer på stribe, men han har også tid til at følge med i Superligaen, overvære de danske Bundesliga-stjerner og se sig selv i Tyskland i mange år endnu.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

For tre år siden rykkede Mike Tullberg teltpælene op af den jyske muld for at indfri sit drømmeskifte til Dortmund.

Fra en position som assistenttræner i Vendsyssel FF, skulle han i sit første år stå i spidsen for Dortmunds reservehold. Siden sommeren 2020 har han imponeret stort som cheftræner for U19-holdet.

- Vi har spillet 35 kampe de sidste år i fire forskellige turneringer i Tyskland, og har vundet 33 og spillet to uafgjorte. Men nu handler det ikke kun om sejre, det handler også om at udvikle spillere. Mod Wolfsburg havde vi tre U18-spillere og en U19-spiller med, da førsteholdet vandt, så helt overordnet går det rigtig godt, siger Mike Tullberg til Tipsbladet.

En der i fremtiden er udset til at skulle spille på U19-holdet er det 15-årige danske målmandstalent Gustav Aabro, der for nyligt skrev kontrakt med Dortmund.

- Jeg har ikke haft noget med handlen at gøre. Det eneste jeg har haft med det at gøre, er, at jeg snakker dansk, så jeg tog den første samtale med Lyngby, fordi det var nemmest, siger Mike Tullberg, og fortsætter.

- Det er vores målmandsafdeling, som har valgt at hente ham ind. Vi har en tysk landsholdsmålmand fra samme årgang, og vi vil gerne have et bredt målmandsfelt med konkurrence om pladserne.

Vil vi også i fremtiden se Dortmund gå på rov blandt danske talenter?

- Vi kigger alle steder, og det gælder også Danmark. Det er ikke mere eller mindre i Danmark end alle mulige andre steder. Vi har en stor scoutingafdeling, hvor stort set alle spillere er i en database, så vi ved det meste om forskellige spillere rundt omkring i verden.

Hepper på AGF
Mike Tullberg har også en fodboldkarriere bag sig hos blandt andet AGF. Forbindelsen til Danmark er stadig intakt, og han følger fortsat med i dansk fodbold, så meget som kalenderen tillader det.

- Jeg var glad for at se dem (AGF, red.) spille uafgjort mod SønderjyskE. Så gjorde det mig heller ikke noget, at Jon [Jon Dagur Thorsteinsson, red.], som jeg var med til at hente til Vendsyssel, og som jeg stadig har kontakt til, kom ind, og fik bevist, at han er en god spiller. Det gør mig glad, når jeg kender ham personligt. Så jeg håber selvfølgelig, som det ligner lige nu, at AGF redder sig, siger Mike Tullberg til Tipsbladet.

Hvad tænker du om, at AGF valgte at sætte Jon på tribunen i løbet af foråret?

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Det har de haft deres grunde til.

Han vil tilgengæld gerne snakke om Jesper Lindstrøm og Jonas Wind, der tidligere har udmærket sig i Superligaen, og siden har vokset sig til store profiler i Tyskland. 

- Det er sjovt at se, når der kommer danskere herned i Bundesligaen, at de så også får ros. Det har de begge to fået.

- Nu har jeg fulgt en del mere med i Frankfurt end i Wolfsburg, da vi har Ansgar Knauff, som jeg selv har trænet, på udlån i Frankfurt. Så jeg har set en del af deres kampe, hvor Jesper også har spillet. Jeg synes, at han har gjort det fremragende, og det synes jeg også, at han gjorde i Brøndby.

Hvilke personlige drømme og ambitioner har du for dig selv og din trænergerning?

- Nu er jeg i en af Europas største klubber, og har det rigtig godt. Jeg har forlænget min kontrakt en gang, og har to år tilbage. Det kunne meget vel ske, at jeg forlænger igen. Jeg trives, føler jeg udvikler mig og udvikler de unge spillere, siger Mike Tullberg, og fortsætter.

- Jeg har et stort ansvarsområde, hvor jeg trives. Derudover har vi en slået en del rekorder, og så har vi fået en del spillere op omkring førsteholdet, hvilket ikke er nemt i Dortmund, så jeg bruger ikke så meget tid på, hvad der skal ske om en uge eller to år. Jeg er glad i Dortmund, og kan sagtens se mig selv mange år endnu i klubben.

Har der været tilbud fra andre klubber?

- Det er klart, at når det går som det går, så kommer der noget interesse, men det er overhovedet ikke noget, som jeg har brugt tid på. Jeg er glad for at være her, og her skal jeg også være et stykke tid endnu, afslutter han.

36-årige Mike Tullberg har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2024. Han har tidligere været U19-træner i AGF, og han har også været assitenttræner i Vendsyssel, inden han tog til Dortmund i sommeren 2019.