Video : Tipsbladet
Bundesliga

Tabt for FCK: Vil sælge ham for stort millionbeløb

Frankfurt har købt Oscar Højlund i FC København, men hvorfor er Bundesliga-klubben gået efter ham? Tipsbladet har talt med journalisterne Christopher Michel fra Fussball.News og Julian Franzke fra Kicker om tankerne bag Højlund-transferen.

Tipsbladet har kunnet afsløre, at Oscar Højlund skifter fra FC København til Eintracht Frankfurt i en handel på lidt over 10 millioner kroner.

Den 19-årige offensivspiller har skrevet under på femårig kontrakt. 

Onsdag aften blev handlen officiel.

Men hvorfor har Bundesliga-klubben valgt at kigge mod København og sætte kløerne i Oscar Højlund?

Tipsbladet har talt med journalisterne Christopher Michel fra Fussball.News og Julian Franzke fra Kicker, der dækker Eintracht Frankfurt fast, om overvejelserne bag transferen.

Michel fortæller, at Frankfurts sportsdirektør generelt har et godt øje til unge spillere.

- Det er meget vigtigt at fortælle, at Markus Krösche (sportsdirektør i Frankfurt, red.) er ved at danne et meget ungt hold i Frankfurt. De har jo købt Can Urzun, der er 18 år gammel. Hugo Larsson er 19 år. Markus Krösche leder efter unge spillere i hele Europa, og Højlund er en af dem, siger Christopher Michel til Tipsbladet.

Franzke mener, at Højlund har nogle spidskompetencer, som Frankfurt godt kan bruge.

- Det, de har fortalt mig, er at han er en spiller, der er kendt for sine bolderobringer. At han er meget aggressiv i forhold til at stjæle bolden. Og det er en spillertype, som de lige nu ikke har i truppen, siger Julian Franzke til Tipsbladet.

Michel tror dog, at Højlund ikke er tiltænkt en stor rolle i Bundesliga-klubben i første omgang.

- Han er 19 år. Jeg tror ikke, at planen er, at han skal være en del af startelleveren i Frankfurt til at starte med. De vil måske give ham spilletid, når der er en cupkamp. De har ofte gjort det.

- De vil nok kigge efter en låneaftale til Højlund, så han kan udvikle sig i et år. Hugo Larsson er en virkelig god spiller, og han tror, at han vil ændre klubben i sommeren 2025. Sportsdirektøren vil købe spillere, før de får deres gennembrud, så han kan udvikle på dem.

- Nu kan Højlund finde ud af, hvordan klubben og byen er. Han kan lære tysk, og om et år kan han blive den næste Hugo Larsson. Hvis Hugo Larsson skifter for et stort beløb, så har de allerede Højlund, siger Christopher Michel.

Fussball.News-journalisten mener, at Frankfurt har valgt at købe Oscar Højlund, da bror Rasmus Højlund har været en stor succes efter FC København-exittet. Rasmus Højlund blev købt billigt, og så blev han solgt med stor fortjeneste, og det er en tankegang, som Frankfurt følger.

- Det er meget typisk for Krösche. Han vil købe unge spillere, som han kan udvikle, og derefter vil han sælge dem for mange penge. Frankfurt bliver også nødt til at sælge unge spillere for høje beløb. De har brug for pengene for at udvikle klubben. Højlund har allerede et godt navn på grund af hans bror, så der er allerede et marked for ham.

- Der har været flere klubber, der har været interesserede i Højlund, men Krösche er meget hurtig til at hente unge spillere. Ønskescenariet er, at Højlund bliver i Frankfurt i to-tre år, og så ringer Premier League-klubber efter ham, og så får Frankfurt 30 til 50 millioner euro for ham. Det er planen, som Frankfurt har.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

Stor succes med Lindstrøm
Kicker-journalisten glæder sig til at følge Højlund i opstarten. Det vil indikere, hvad der skal ske med den nu tidligere FCK-spiller i den kommende sæson.

- De har også Europa League i næste sæson, så der kommer mange kampe, og derfor har de også brug for mere end tre-fire midtbanespillere.

- Men først skal vi se, hvordan testkampene går. Derefter kan vi sige mere. I opstarten til sidste sæson var jeg eksempelvis meget imponeret over Hugo Larsson. Men han var selvfølgelig også en stor profil i Malmö, før han kom til Frankfurt. Og nu har vi så en spiller fra FC København, der ikke fik meget spilletid i foråret, siger Julian Franzke til Tipsbladet

Jesper Lindstrøm havde stor succes i Frankfurt, og det har helt klart været med til, at Frankfurt har et godt øje til danske spillere. Michel tror, at 19-årige Højlund kan passe godt ind i Bundesliga-klubben.

- Sportsdirektøren kan godt lide det skandinaviske marked, og vi købte også Jens Petter Hauge for tre år siden, hvor det så ikke gik så godt. Jesper Lindstrøm er et godt eksempel, og Hugo Larsson er et rigtig godt eksempel.

- Efter Lindstrøm var en succes, er jeg sikker på, at han har tænkt på danske spillere. Skandinaviske spillere er meget pligtopfyldende, taler godt engelsk og er intelligente spillere. Alle kunne lide Jesper Lindstrøm i Frankfurt, og de er kede af, at det ikke går godt i Napoli, siger Christopher Michel til Tipsbladet.

Oscar Højlund nåede at spille 11 Superliga-kampe for FC København, og nu gør han altså broren kunsten efter ved at tage til udlandet i jagten på succes.