Bundesliga Anders Dehn

Afsløring: FCN tæt på salg af stort dansk talent

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland's nærmer sig et salg af unge Zidan Sertdemir til Bayer Leverkusen for et millionbeløb.

Af Anders Dehn

I årevis har FC Nordsjælland haft tradition for at udvilke spillere, lade dem slå igennem på førsteholdet og derefter sælge dem til udlandet. Nu springer en af klubbens store talenter dog det midterste trin over.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger er FCN tæt på at sælge den bare 16-årige Zidan Sertdemir til Bayer Leverkusen.

Prisen ligger ifølge vores kilder på mellem 2 og 2,5 millioner euro, altså 15 og 18,5 millioner kroner. Derudover har FC Nordsjælland sikret sig en videresalgsklausul på teenageren, der kan indbringe flere millioner i fremtiden.

Allerede i marts skrev den store tyske avis Bild, at Leverkusen var en af seks klubber, der bejlede til Sertdemir. De øvrige var ifølge avisen Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg, 1899 Hoffenheim, Ajax fra Amsterdam og engelske Arsenal.

Den dansk-tyrkiske teenager har stadig sin debut for FC Nordsjællands førstehold til gode. Til gengæld er han fast mand for U19-holdet og spillede to U16-landskampe i efteråret mod Tyskland. Han scorede blandt andet i sin debut. Så sent som i sidste uge fik han yderligere to U16-landskampe på en tur til Portugal.

Unge Sertdemir er central midtbanespiller, og ifølge OB's U19-træner, Kim Engstrøm, er det ikke noget tilfælde, at han har været en eftertragtet ung mand.

- Zidan Sertdemir er formentlig den bedste 16-årige i Danmark. Han er en rigtig spændende spiller for teknisk stærke mandskaber, citerede Bild ham for i marts.

Går skiftet igennem, bliver Zidan Sertdemir FC Nordsjællands første egentlige salg denne sommer. Få overblik over alle Superliga-handler her.