Frankfurt vandt sikkert i Berlin

Eintracht Frankfurt besejrede fredag aften Hertha Berlin med 3-1 på sidstnævntes hjemmebane.

Hertha Berlin fik i sidste weekend en glimrende start på Bundesliga-sæsonen ved at besejre Werder Bremen med 4-1, og det skulle man forsøge at bygge videre på, da Eintracht Frankfurt fredag aften lagde vejen forbi Olympiastadion.

Gæsterne havde spillet 1-1 med oprykkerne fra Arminia Bielefeld i sæsonåbneren.

Alligevel lignede Frankfurt mandskabet med størst selvtillid, og det var også dem, der stod bag de første større chancer. Efter 20 minutter fik Bas Dost en god hovedstødsmulighed, mens Andre Silva noterede sig for en lignende chance fem minutter senere.

1-0 blev det derimod efter en halv times spilletid.

Dedryck Boyata nedlagde Andre Silva i eget felt, og den portugisiske angriber tog sig selv af sparket fra ellevemeterpletten. Det gjorde han stensikkert, og så var gæsterne fra Frankfurt i front.

Umiddelbart efter var Dodi Lukebakio lige ved at bringe balance i regnskabet, men belgieren fik ikke ordentligt træf på bolden, hvorfor Kevin Trapp kunne afværge forsøget.

36 minutter inde i kampen blev det i stedet 2-0 til Frankfurt, da Bas Dost steg til vejrs i feltet og headede et frispark fra Daichi Kamada i nettet.

I pausen reagerede Hertha Berlin-træner Bruno Labbadia ved at skifte både Deyoraiso Zeefuik, Arne Maier og Jhon Cordoba ind fra anden halvlegs start, og hovedstadsklubben kom da også langt bedre ud til de sidste 45 minutter.

Et lille kvarter inde i halvlegen havde Lukebakio desuden et farligt hovedstødsforsøg, der sneg sig snært forbi den ene oppasser.

Indskiftede Cordoba fik også et par halve chancer, men det var Eintracht Frankfurt, der scorede kampens tredje mål i det 71. minut. Sebastian Rode fandt plads på kanten af Hertha-feltet, og med sit venstre ben fik midtbanespilleren drejet bolden over i det lange hjørne.

Netop som det lignede, at spændingen i opgøret var forsvundet, besluttede midtforsvarer Jordan Torunarigha sig imidlertid for at tage en lang dribletur ind i Frankfurt-feltet, hvorfra han spillede bolden ind centralt i feltet.

Her ville Martin Hinteregger cleare bolden, men forsvarsspilleren kom i stedet til at sende den i eget net, og så var der reduceret til 3-1 efter 78 minutter.

Det blev dog ikke til flere scoringer for Labbadias mandskab, så Frankfurt snupper alle tre point og overtager førstepladsen i Bundesligaen inden de resterende kampe i anden spillerunde.