Video : Tipsbladet
Bundesliga

Klublegende bliver Dortmunds næste cheftræner

Nuri Sahin, der var en del af mesterholdet i 2011, ser ud til at blive den næste cheftræner i Dortmund.

Der blev kastet en mindre bombe ind i Bundesligaen torsdag, da det kom frem, at Dortmund tager afsked med Edin Terzic efter et år, hvor den tyske storklub havde en blandet sæson med en finale-plads i Champions League - men med knap så meget succes i den hjemlige liga med en femteplads i den seneste sæson.

Nu er jagten gået ind på en ny mand til cheftræner-posten, og indtil videre er det klub-legenden Nuri Sahin, der er blevet sat ind midlertidigt. Det er dog en herre, som fansene godt kan vænne sig til. Det skriver tyske Bild.

Her bliver der peget på, at det nu kun er en formalitet, inden Sahin bliver permanent cheftræner i Dortmund. I løbet af torsdagen er Sahins agent Reza Fazeli i fuld gang med at få de sidste detaljer på plads.

Detaljerne handler om kontraktlængden og lønnen, men det virker udelukket, at aftalen kan falde fra hinanden, lyder det fra avisen.

Nuri Sahin har været assistenttræner i Dortmund siden januar, men han har en større fortid i klubben, hvor han af to omgange var en bærende spiller på holdet. Først fra 2001 som helt ung spiller til 2011 og siden mellem 2014 og 2018, hvor tiden i Dortmund blev afbrudt af et skifte til Real Madrid.

I alt blev det til 259 kampe for ham i den gule trøje, hvor han i 2011 vandt det tyske mesterskab med Jürgen Klopp som cheftræner.

Det forlyder endvidere, at han kommer til at få Sven Bender som assistenttræner.

Før har Nuri Sahin stået i spidsen for den tyrkiske klub Antalyaspor som cheftræner.