Lewandowski gør Bayern til efterårsmester i topdrama

Bayern München overhalede Bayer Leverkusen på et sejrsmål af Robert Lewandowski i Bundesligaens topbrag.

Bayern München har vundet det tyske mesterskab i de seneste otte sæsoner, og om knap et halvt år kan det nemt blive det niende i rækken.

Lørdag aften blev det en kendsgerning, at Bayern holder jul på førstepladsen som efterårsmester i Bundesligaen.

Det lå ellers for fødderne af Bayer Leverkusen i lørdagens topbrag, men Bayern vendte 0-1 til udesejr på 2-1 på to mål af Robert Lewandowski - det sidste i kampens sidste minut.

Dermed understregede polakken, hvorfor Fifa torsdag kårede ham som verdens bedste fodboldspiller i 2020.

Med sejren fører Bayern ligaen med 30 point foran Leverkusen og RB Leipzig med hver 28.

Leverkusen kom til kampen som ubesejret i ligaen og med tre sejre i træk, og holdet var tydeligvis spækket med selvtillid.

Hjemmeholdet angreb aggressivt, og Bayern havde svært ved at stå imod. Der skulle også bare gå 13 minutter, før Leverkusen kom foran på et drømmemål.

Efter et hjørnespark tog Patrik Schick chancen og bragede en helflugter i mål fra kanten af feltet. Keeper Manuel Neuer var chanceløs.
Bayerns angreb var mere sporadiske, men efter 20 minutter havnede et indlæg hos Robert Lewandowski, men polakken fik et helt skævt træf på sin afslutning.

Leverkusen havde flere gode skudforsøg, og Schick udnyttede en friløber, men VAR annullerede målet for marginal offside.

Leverkusen var altså klart bedst i første halvleg, men alligevel fik Bayern 1-1 med til pausen.

Keeper Lukas Hradecky og en forsvarer gik fejl af et indlæg og generede hinanden, og ved bageste stolpe stod Lewandowski klar og kunne heade bolden i det tomme mål.

Hradecky, der har en fortid i Esbjerg og Brøndby, gjorde skaden god igen midtvejs i anden halvleg. Serge Gnabry afsluttede skarpt efter et kontraangreb, men finnen viftede bolden uden om stolpen til hjørnespark.

Hos Bayern var Kingsley Coman udgået med en skade efter en halv time. Hans afløser, Leroy Sane, havde ikke nogen stor aften, og træner Hansi Flick hev ham ud allerede midtvejs i anden halvleg.

I stedet fik den 17-årige Jamal Musiala chancen, og han var tæt på at afgøre kampen ti minutter før tid, men hans følte afslutning prellede af på stolpen.

Det trak op til pointdeling, men i dommerens sidste tillægsminut tabte Leverkusen bolden på egen banehalvdel, og Lewandowski kunne fra en fri position score via en afretning til 2-1.