Video : Tipsbladet
Bundesliga

Mæhle er forandret: Han virker gladere nu

Joakim Mæhle nyder tilværelsen i Wolfsburg, hvor han har fået lidt flere frie tøjler end tilfældet var under Gian Piero Gasperini i Atalanta. Det mener landstræner Kasper Hjulmand, at man både kan se og mærke på den tidligere Atalanta-spiller.

Tipsbladet i Helsingør: 

- Han virker gladere nu, fortæller landstræner Kasper Hjulmand efterfulgt af en kort pause, hvor han finder sit største tandpastasmil frem til Tipsbladet og den øvrige presse i landsholdslejren i Helsingør.

Og det er der en grund til. Joakim Mæhle følte sig nemlig fanget under en nærmest diktatorisk ledelsesstil af Gian Piero Gasperini i Atalanta, hvor danskeren følte sig mere som et nummer end som en person. Det kan du læse mere om her:

Nu har Joakim Mæhle forladt de diktatoriske forhold i Atalanta, og føler sig meget mere tilpas i Wolfsburg, hvor der er langt flere grunde til at smile end tilfældet var i støvlelandet.

- Han virker gladere nu. Han virker mere fri i sit spil. Jeg ser en mere løssluppen Joakim Mæhle i Wolfsburg, fortæller landstræneren.

Selvom Gasperini har fået et par hårde ord med på vejen for sin hårde ledelsesstil, forsvarer Kasper Hjulmand sin italienske trænerkollega, der ikke kun har været til besvær for Joakim Mæhle.

- Han lærte ekstremt meget i Atalanta. Jeg ved også, at han har stor respekt for Gasperini. Man skal huske på, at Gasperini hentede Joakim Mæhle i sin tid. Han er en super dygtig træner, og han har lært Joakim meget. Det ved jeg også, at han sætter pris på.

De to trænere udøver hver sin ledelsesstil, der nærmest står i skærende kontrast til hinanden. Men det betyder ikke, at Gasperinis ledelsesstil er forkert, fastslår den danske landstræner.

- Nej, vi har ikke den samme ledelsesstil, men mange tager fejl af ledelsesstil. Vi har nogle forskelligheder, men vi har også flere ligheder end folk tror. Der er ikke en rigtig ledelsesstil. Det findes ikke.

Joakim Mæhle har spillet syv kampe for Wolfsburg i denne sæson i Bundesligaen, hvor det er blevet til en enkelt scoring.