Video : Tipsbladet
Bundesliga

Mainz-direktør er helt vild med danske trænere

Mainz-direktør Christian Heidel har for tredje gang hyret en dansk træner.

Hvis man åbner Christian Heidels skab, finder man givetvis en klaphat, og dykker man ned i køkkenskuffen, må der næsten gemme sig opskriften på frikadeller.

Mainz 05-direktøren er svært glad for Danmark - i hvert fald danske trænere.

Tirsdag ansatte Christian Heidel Bo Henriksen som ny cheftræner i Mainz 05, og tidligere har selvsamme Heidel også hyret Kasper Hjulmand og Bo Svensson til en tjans som cheftræner i Bundesliga-klubben.

Heidel står gerne ved sin kærlighed til danske trænere, da Tipsbladet spørger ind til det. 

- Jeg mener, at jeg samlet set har arbejdet med 23 trænere, og de tre har været fra Danmark. Jeg ved ikke, om det er usædvanligt, men jeg kan i hvert fald sige, at jeg af erfaring ved, at danske trænere er ekstremt godt uddannede på mange områder, siger Christian Heidel og tilføjer:

- Det mærker man med det samme, når man indleder en snak om fodbold med dem, men også når man diskuterer alt det, som foregår rundt om taktikken på banen. Så jeg kommer i hvert fald aldrig til at sige "åh, nej, ikke en dansker", når jeg er på udkig efter en træner. 

- Der er rigtig mange dygtige trænere fra Danmark, og den ene af dem er her lige ved siden af mig (Bo Henriksen, red).

Bo Henriksen debuterer som Mainz 05-træner på lørdag, når den tyske bundklub møder Jess Thorup og Augsburg på hjemmebane. Ved sin side er Bo Henriksen flankeret af Michael Silberbauer, der er blevet hyret som assistenttræner i Mainz.

Bo Henriksen har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2026.