• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Mike Tullberg er træner for megatalent: Har aldrig set noget lignende

Foto: Getty Images

Danske Mike Tullberg er U19-træner i storklubben Borussia Dortmund, og her stifter han dagligt bekendtskab med kæmpetalentet Youssoufa Moukoko.

Af Ole Hoffskov

Det er selvsagt svært at afgøre, hvem der er det største talent i verden lige nu. Men Youssoufa Moukoko er et meget godt bud.

Den 15-årige angriber tørner til dagligt ud for Borussia Dortmund, hvor han træner fast med førsteholdet og bare venter på, at han fylder 16 til november, så han må optræde for storklubbens bedste mandskab.

Indtil da kan han kun spille kampe for ungdomsholdet i Dortmund, og her har han smadret mål ind de seneste par sæsoner. For U17- og U19-holdene har han samlet scoret 157 mål i 97 kampe. Allerede som 12-årig spillede han U17-fodbold, og nu, i en alder af 15, er han på U19-holdet.

Læs også:Super-talentet får grønt lys til tidligere debut efter regelændring

På Dortmunds U19-hold skal Moukoko frem til november trænes af danske Mike Tullberg, og den tidligere AGF-spiller har som alle andre lagt mærke til det ekstraordinære talent.

- Det, det gør stort indtryk, er den måde, han er på. Han er bare en dejlig dreng. Han er bodenständig, han har fødderne solidt plantet på jorden, han tager sig af de andre. Selv når han har trænet med førsteholdet, kommer han over og ser vores træning også. Det er fantastisk. Det er hans kammerater, så han kommer over og ser træningen, griner lidt, er lidt med omkring holdet. Han har nogle gode værdier. Det er dejligt at se, at man kan formå at være sådan, selv om man som 15-årig er en verdensstjerne, siger Mike Tullberg til Tipsbladet.

Han fastslår, at Youssoufa Moukoko har nogle helt særlige spidskompetencer, som hver dag kommer til udtryk på træningsbanen.

Læs også:Europa League-optakt: Sevilla - Inter

- Når vi træner, har han flest sprintmeter, han er flittig, han træner mere end de andre. Han er fuldstændig vanvittig foran mål. Han kan afslutte med begge ben, han har en vanvittig kølighed foran mål, han står altid det rigtige sted, han er bare komplet. Hans afslutninger er på verdensklasseniveau. Jeg er ret sikker på, at hvis han spiller Bundesliga om seks måneder, scorer han også mål der. Jeg har aldrig set noget lignende.

- Det er et spørgsmål om tid, før han spiller i Bundesligaen. Det er en god historie. Nu skal han spille for mig til at starte med – og så må han gerne lave nogle mål, siger Tullberg.

Du kan læse et stort interview med den danske Dortmund-træner i Tipsbladet, som er på gaden i dag. Du får også masser af optaktsstof til Europa League- og Champions League-finalen, et interview med Morten Bruun og meget andet.

Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Dortmund lejer brasiliansk stortalent i Real Madrid

Læs også:Delaney om skadesplaget sæson: Har været svært mentalt

Læs også:60 spillere: Mohammed Kudus kan stadig vinde Golden Boy

Læs også:Dortmund bekræfter: Køber Jude Bellingham

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus