Video : Tipsbladet
Bundesliga

Officielt: CL-målmaskine bliver Haaland-afløser

Sebastien Haller er ny mand i Dortmund.

Tidligere i dette transfervindue solgte Borussia Dortmund deres norske målmaskine Erling Haaland til Manchester City. Nu har den tyske traditionsklub fundet erstatningen for ham i form af 28-årige Sebastien Haller.

Det melder Dortmund på klubbens hjemmeside.

Haller kommer til Bundesligaen fra Ajax, hvor han i sdsite sæson blev topscorer i Æresdivisionen med 21 mål, og så leverede han tilmed 11 af slagsen i Champions League, hvor han scorede i samtlige gruppespilskampe. Det er noget, som kun Cristiano Ronaldo har gjort tidlidgere.

Den bedste tyske række er endvidere ikke noget nyt for Haller, som spillede for Frankfurt mellem 2017 og 2019, hvor det blev til 24 mål i 60 kampe.

Sebastien Haller var ydermere på besøg i Dortmund i juni, hvor han fik set nærmere på hjemmebanen Signal Iduna Park, og han har klare forventninger til, hvad der nu venter ham.

- Det er et fantastisk stadion, men selv det største stadion er intet uden dets fans. Jeg kan næsten ikke vente med at kunne mærke opbakningen fra mere end 80.000 tilskuere som medlem af BVB-familien. Forhåbentlig kan vi opnå store ting sammen i de kommende år, lyder det fra Haller.

Der er tale om en kontrakt frem til sommeren 2026 for den ivorianske landsholdsspiller.

Dortmund bliver også omtalt som en mulig kandidat til mesterskabet i næste sæson af en tysk landsholdslegende. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.