• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Christian Fomsgaard Jensen

Philipp Lahm stopper karrieren til sommer

Foto: Denis Doyle/Getty IMages

Philipp Lahm har vundet VM og The Treble som anfører for henholdsvis Tyskland og Bayern München, men nu siger forsvarsspilleren stop. Til sommer stopper han sin aktive karriere.

Af Christian Fomsgaard Jensen

Bayern Münchens anfører, Philipp Lahm, har spillet over 500 kampe for storklubben, og han har spillet hele 113 landskampe for Tyskland. Nu vælger tyskeren dog at sige stop, så han til sommer trækker sig tilbage fra professionel fodbold. 

- For mere end et år siden begyndte jeg at spørge mig selv (om det var det rigtige, red.) fra dag til dag og uge til uge. Jeg er sikker på, at jeg vil holde niveauet til slutningen af sæsonen. Jeg kan klare det til slutningen af denne, men ikke efter det, siger Lahm til Bayern Münchens hjemmeside. 

Efter back-spilleren løftede VM trofæet som anfører i 2014, valgte han også at trække sig fra landsholdet. Han underskrev dog en ny kontrakt med Bayern München, som først udløber i sommeren 2018, men den bliver altså ikke fuldført.

Der har været spekuleret i, at Lahm ville overtage en post i Bayern München som sportsdirektør, men dette bliver heller ikke aktuelt.

- Der var snakke, men til sidst besluttede jeg, at det ikke er det rette tidspunkt for mig at tage en ny position i klubben, siger han.

Philipp Lahm har, bortset fra en udlejning til Stuttgart, spillet hele sin karriere i FC Bayern München, og han kom til klubben som 11-årig.