Foto: IMAGO
Bundesliga

Præsenterer Bo Henriksen

Mainz 05 har præsenteret Bo Henriksen som sin nye cheftræner.

Som Tipsbladet kunne afsløre tidligere tirsdag, så lå Bo Henriksen og Mainz 05 i forhandlinger om, at danskeren skulle blive Bundesliga-klubbens næste cheftræner.

Det er nu en realitet, oplyser Mainz 05 på sin hjemmeside.

Her fremgår det også, at Bo Henriksen lander en aftale frem til 2026 med den hårdtprøvede Bundesliga-klub. Senere tirsdag vil den karismatiske dansker blive officielt præsenteret på et pressemøde.

- Vi har kigget intenst på vores nuværende situation og har analyseret på hvilken type træner, der passer til os i den svære sportslige situation, vi er i. Det førte os til Bo Henriksen. Han er en træner, der gentange gange har ledt hold under forskellige omstændigher og har spillet pragmatisk fodbold, men også modig og succesfuld fodbold, siger sportsdirektør, Christian Heidel, om danskeren.

49-årige Bo Henriksen afløser Jan Siewert, der mandag blev fyret i Mainz 05 efter en lang række dårlige præstationer. Nu overtager danskeren et mandskab under nedrykningsstregen, hvor den klare mission bliver at sikre klubben overlevelse.

Dermed minder opgaven på mange måder den, som Bo Henriksen overtog, da han blev ansat i FC Zürich, som han altså nu forlader, i 2022.