Video : Tipsbladet
Bundesliga

Thorup: Det var kun ét skridt - men et vigtigt et

Jess Thorup fik desuden godt med beskeder fra danskere, som han tidligere har trænet.

Jess Thorup blev i landsholdspausen hyret som ny cheftræner i Bundesliga-klubben Augsburg. Her blev det til en vanvittig debut for ham, da han vandt 5-2 over Heidenheim efter, at hans hold havde været bagud 0-2 efter 18 minutter.

Det var selvfølgelig noget, som passede den danske cheftræner godt. Det fortæller han om i et interview på klubbens hjemmeside, hvor han peger på, at det er med til at skyde noget selvtillid ind i holdet.

- Absolut, jeg kunne ikke have skrevet manuskriptet bedre. Det får drengene til at tro endnu mere på vores projekt, fordi de ser, at alt er muligt. Vi løb mere end Heidenheim, selvom dette hold er et af de stærkeste i ligaen og har viljen, siger han og fortsætter:

- Men det formåede vi at gøre meget godt denne gang, og det er præcis sådan, vi får sejren til sidst. Det er kun et skridt, men det første skridt er ofte det sværeste. Intet er perfekt, men det er et godt grundlag for yderligere succes, lyder det fra Thorup.

Han peger desuden på, at spillerne fra den første træning hurtigt tilpassede sig hans idér. Dog er han også bevidst om, at der er forskel på træning og det afgørende - overlevelse i Bundesligaen.

Den bedste tyske række er desuden godt fyldt med andre danskere, og i den kommende runde skal han møde en, som han kender godt fra sin tid i FCK. Der er dog også andre, som har trænet før, som venter i rækken af kampen. Men den første kommer mod Wolfsburg, som har scoret syv mål og lavet én assist i denne sæson.

- Du mener Jonas Wind, som jeg trænede i FC København. Jens Stage fra Werder Bremen og Leipzigs Yussuf Poulsen spiller også i Bundesligaen, som jeg begge allerede har trænet, og som jeg stadig er i kontakt med. De lykønskede mig alle og er glade for, at vi snart mødes i Bundesligaen, fortæller Jess Thorup.

Selv har Thorup også fortalt, at han har en særlig plan for Wind. Læs mere om det her.