Foto: Getty Images
Bundesliga

Tuchel om ung Bayern-dansker: Ret intelligent

Unge Jonathan Asp har allerede været oppe og træne med førsteholdet i Bayern München flere gange.

Som 16-årig skiftede Jonathan Asp fra FC Midtjylland til Bayern München tilbage i sommeren 2022. Efter halvandet år i den sydtyske storklub er han en, der har gjort sig bemærket hos cheftræner Thomas Tuchel.

I et interview med Viaplay fortæller træneren om Asp, der har vist sig frem for Tuchel.

- Han er en spiller i vores ungdomsafdeling, og han har været oppe ved os i flere træningssessioner. Han var ret imponerende, fordi han var fyldt med selvtillid, siger Bayern-cheftræneren og fortsætter:

- Men han er stadig meget tynd. Han skal have nogle muskler, men han er ret intelligent og forudseende. I vores træning var han sikker på bolden, og han havde selvtillid og var ikke for genert. Han var meget høflig og ydmyg. Han gjorde et godt indtryk, lyder det fra Tuchel.

Når det kommer til, hvorvidt Asp har en fremtid på førsteholdet, så lukker Bayern-træneren ikke nogen døre.

- Det har alle, hvis man tager chancen og tror på det og arbejder hårdt, så er det i alles hænder, fortæller Thomas Tuchel.

Jonathan Asp, der bliver 18 til januar har primært spillet for holdets U19-hold i denne sæson, hvor det i deres række er blevet til ni kampe, hvor han har leveret seks assister og scoret et enkelt mål. Derudover har han spillet med i to Youth League-kampe.

Kontrakten med Bayern München udløber i sommeren 2025.

Senest er Asp blevet udset som en af tre spillere, der er A-landsholdets fremtid. Læs mere om det her.