Video : Tipsbladet
Bundesliga

Ellevild med Thorup: Han er en "talent-hvisker"

I det store tyske medie Sport1 bliver Augsburgs nye træner Jess Thorup fremhævet for sin evner til at udvikle talenter.

Efter godt et år uden arbejdsgiver, blev Jess Thorup for nylig præsenteret som den nye cheftræner i Bundesliga-klubben Augsburg. 

Thorups opgave er klar: Den sydtyske klub skal undgå nedrykning. 

Hos det store tyske sportsmedie Sport1 er der dog store forventninger til den danske træner - også på lang sigt. 

Thorup bliver nemlig fremhævet som en træner, der er god til at udvikle talenter.

- Missionen lyder umiddelbart enkel: For Jess Thorup og FC Augsburg er hovedmålet selvfølgelig at forhindre, at holdet rykker ned i anden division. Og dog, tilstutningen af danskeren Thorup som ny træner i traditionsklubben ser ud til at love meget mere. Thorup burde være den, der kan brige resultater, også på længere sigt. Hvorfor? Fordi han kan. Manden er  en absolut talent-hvisker, skriver Sport1. 

Mediet fremhæver, at Thorup har været med til at udvikle mange talenter i sin trænerkarriere. Her nævnes Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg fra tiden på U21-landsholdet - to navne, der også vækker genklang blandt Bundesliga-fans.

Desuden nævnes Jonas Wind, der var under Thorups ledelse i FC København, og til sidst Alexander Sørloth, som tørnede ud for den garvede cheftræner, dengang han var i spidsen for FC Midtjylland. 

Skal man dog pege på en spiller, som Thorup ikke har fået det bedste ud af, kan blandt andre nævnes Rasmus Højlund. Den nye Augsburg-træner stod i spidsen for FC København tilbage i 2021/2022-sæsonen, hvor Højlund brød frem på FCK's førsteholdet. 

Den unge angriber fik aldrig rigtig tur i den hos 'Løverne', hvorfor han, mens Thorup var cheftræner, skiftede til Sturm Graz. Han har siden som bekendt gjort kometkarriere, og spiller nu som frontangriber for Manchester United og det danske landshold.