• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Victor Risager

Bayern-træner kan skrive sig ind i eksklusiv klub mod Chelsea

Foto: Getty Images

Få her optakts-punkter til lørdagens kamp mellem Bayern München og Chelsea.

Af Victor Risager

Bayern München står med det ene ben i Champions Leagues kvartfinaler, før de møder Chelsea i den anden af to ottendedelsfinale-kampe lørdag aften.

Det første opgør i London sluttede nemlig med en overbevisende 3-0-sejr til tyskerne, der dermed blot skal undgå at kollapse og tabe stort på hjemmebanen til Premier Leagues nummer fire. Omvendt er Chelsea selvsagt på jagt efter overraskelsen i München.

Der er også rigeligt med spænding i opgøret, da blandt andre cheftræner Hansi Flick og kantspiller Serge Gnabry fra Bayern München kan skrive historie i Champions League. Det fremgår af de ti spændende opta-statistikker til kampen, som Spilxperten har sørget for, og som du kan læse nedenfor.

Her er 10 optakts-skud til Champions League-braget:
- Bayern München har kun mødt Chelsea på hjemmebane én gang tidligere i en betydende kamp, og den vandt de 3-2 i april 2005 i Champions League, hvor den nuværende Chelsea-manager Frank Lampard ellers bragte Blues foran.

- Chelsea og Bayern München mødtes sidst på Allianz Arena i Champions League-finalen i 2012, hvor Blues vandt på straffe, efter at kampen sluttede 1-1 efter forlænget spilletid.

- I hele Champions Leagues historie er intet hold nogensinde røget ud i en knockoutrunde, efter at de vandt med tre eller flere mål på udebane. 92 gange har et hold vundet den første af to knockoutkampe med tre eller flere mål på udebane, og alle 92 gang er de gået videre.

- Chelsea er uden sejr i deres seneste syv udebanekampe i Champions Leagues knockoutfase (fire uafgjorte og tre nederlag). Deres seneste sejr var en 1-0-sejr over Benfica i marts 2012 i kvartfinalen.

- Chelsea har kun scoret tre mål i én knockoutkamp på udebane i Champions League før, da de vandt 3-1 i Liverpool i april 2009. Bayern har kun indkasseret tre mål i tre af deres 43 hjemmekampe i Champions League, og de gjorde det senest i et 1-3 nederlag til Liverpool i marts 2019.

- Bayern har vundet deres første syv Champions League-kampe denne sæson, scoret 27 mål og kun indkasseret fem. Kun et hold har nogensinde vundet deres første otte kampe i en europæisk kampagne, da Barcelona vandt deres første ni i 2002/03-turneringen, før de røg ud i kvartfinalen.

- Bayern Münchens manager, Hansi Flick, kan blive den tredje manager i Champions League-historien, der vinder sine første fem kampe i turnering. Fabio Capello vandt sine første seks kampe med Milan i 1992/93, og Luis Fernandez vandt sine første seks med PSG i 1994/1995.

- Chelsea har indkasseret 12 Champions League-mål denne sæson og sidste gang, at de tillod så mange mål, var 2008/09-sæsonen, hvor de indkasserede 13 mål og nåede semifinalen. De har aldrig indkasseret flere end 14 mål i en Champions League-turnering, hvilket de gjorde i 1999-2000.

- Bayern München-angriberen Robert Lewandowski har scoret 11 mål og lagt op til yderligere to på seks Champions League-kampe i denne sæson. Det svarer til et mål eller en assist hvert 41. minut.

- Alle seks af Serge Gnabrys Champions League-mål for Bayern i denne sæson er kommet mod engelske hold, da han har scoret fire mod Spurs og to mod Chelsea. Kun to spillere har scoret flere mål mod hold fra en enkelt nation i en sæson. Cristiano Ronaldo scorede i 2013/14 syv mål mod tyske hold, mens Luiz Adriano i 2014/15 scorede hele otte mål mod hviderussiske hold. 

Læs også:Manchester City bekræfter: Barca-emne vil ikke forlænge

Læs også:Optakt: Manchester United - FC København

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.