Champions League Kenneth Jensen

Optakt: Manchester United - FC København

Foto: Getty Images

Superligaens nummer to har spillet sig frem til kvartfinalen i Europa League, hvor der venter et opgør mod Manchester United. Kan FCK skabe en ny overraskelse?

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 21.00
Spillested: RheinEnergieStadion, Køln i Tyskland
Dommer: Clément Turpin (Frankrig)
På TV: 6'eren
Hashtag: #manfck #eldk

Holdnyt:
Manchester United:
Det engelske mandskab har allerede sikret sig en plads i næste sæsons Champions League, så Ole Gunnar Solskjær er ikke afhængig af at vinde Europa League for at booke billet til det fine selskab. Det kan måske få manageren til at foretage et par justeringer, så nogle af truppens yngre spillere får en mulighed fra start mod FC København.

Men det ændrer ikke på, at man helt sikkert gerne vil vinde Europa League - titler kan man aldrig få nok af - og Ole Gunnar Solskjær jagter fortsat sin første af slagsen med Manchester United. Storklubben har ikke vundet noget de sidste tre sæsoner, hvorfor det også på den front vil være belejligt med en titel.

Da man senest vandt noget, var José Mourinho manager, og det er netop Europa League. Det gjorde kubben i 2017, hvor det blev til en finalesejr på 2-0 over AFC Ajax med Kasper Dolberg og Lasse Schöne, og efter sejren gik Mourinho rundt med tre fingre i vejret som et udtryk for, at man i sæsonen 2016/2017 vandt tre titler. Der var tale om Community Shield, EFL Cup og altså Europa League.

Englænderne slog LASK ud 7-1 samlet i ottendedelsfinalen og bookede dermed billet til "Final 8" og mødet med FC København.

Til opgøret mod FCK er venstre back Luke Shaw ude, efter han blev skadet mod Southampton i starten af juli. Ude er også Axel Tuanzebe, der har været væk siden slutningen af december. Phil Jones er heller ikke ventet at være med. Victor Lindelöf var ikke med onsdag mod LASK, men han menes at være klar til mandagens kamp.

Sergio Romero har stået i Europa, og han ventes igen at være i kassen.

FC København:
Ståle Solbakken og FC København spillede en af sæsonens bedste kampe, da holdet vandt med 3-0 hjemme over Istanbul Basaksehir. Dermed gik man samlet videre 3-1 og står nu i klubbens første europæiske kvartfinale.

Læs også:Målkonger: Kamil Wilczek skal fange Dame N'Doye

Selv om FCK har haft problemer i den hjemlige turnering, har man vist kvalitet i Europa. Men Manchester United bliver den klart sværeste modstander, FCK har stået over for i Europa denne sæson, hvorfor Superligaens nummer to skal ramme det absolutte topniveau, hvis man skal sende englænderne ud.

Til opgøret er Ståle Solbakken uden angriber Michael Santos, der afsoner sin sidste karantænedag, og så er Ragnar Sigurdsson heller ikke i betragtning, da han fortsat er muskelskadet. Viktor Fischer er i gang med genoptræne og ventes heller ikke at være med.

Hvis FC København formår at gå videre til semifinalen, vil det være en tangering af det bedste danske resultat i turneringen. Brøndby IF nåede i 1991 semifinalen i UEFA Cuppen - her røg man efter to tætte kampe ud til AS Roma med 2-1.

Nyindkøbet Kamil Wilczek kan ikke spille, da han ikke kan registreres før i næste sæsons europæiske kampagne.

Efter den stærke præstation mod Istanbul Basaksehir kan det blive svært for Solbakken at ændre i startopstillingen, da spillerne har fortjent genvalg efter præstationen.

Karantæner:
Manchester United: Ingen
FC København: Michael Santos

Bud på startopstillinger:
Manchester United (4-2-3-1): Romero - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Williams - Matic, Pogba - Greenwood, Fernandes, Rashford - Martial

FC København (4-2-3-1): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Boilesen - Zeza, Mudrazija - Biel, Wind, Falk - Kaufmann

Læs også:Se billedet: Mustapha Bundu ankommet til Bruxelles

Profilen:
27-årige Guillermo Varela spillede fra 2013 til 2017 i Manchester United, men han blev aldrig et stort, stort hit. Nu får han muligheden for at vise sig frem mod sin tidligere klub, når han med FC København møder Manchester United. I den engelske klub spillede Varela 11 førsteholdskampe.

Vidste du, at..:
Vi er fremme ved kvartfinalen i Europa League, og i semifinalen er der med sikkerhed en norsk manager på sidelinjen. FC København er anført af Ståle Solbakken, mens Ole Gunnar Solskjær er i spidsen for Manchester United. De to er gode venner, og Solbakken kunne berette, hvordan der var sendt sms'er, da det blev klart, at de skulle mødes i Europa League-kvartfinalen.

Dom:
Det bliver et spændende opgør, hvor der altså er en semifinaleplads på spil. Det er ikke ude og hjemme som normalt, i stedet spiller klubberne på neutral bane i Køln.

Der er ingen tvivl om, at Manchester United er storfavorit til at vinde opgøret, og vi tror da også, at festen slutter her for FC København, der vil kunne se tilbage på en yderst succesrig europæisk kampagne.

Manchester United er bare en tand for stærk for FCK, og det engelske hold har været i glimrende form efter coronapausen. Fortsætter man den form, får FCK det meget svært.

3-0 til Manchester United.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Wind efter kontroversielt Wilczek-skifte: Jeg ville aldrig tage til Brøndby

Læs også:Jakob Ankersen i overraskende skifte til Esbjerg fB

Læs også:Eksperter: Wilczek er den perfekte FC København-handel