• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Oliver Okstrøm

Benfica-træner: FCM-trænerskift gav nye dynamikker

Foto: Getty Images

Benficas cheftræner Roger Schmidt har bemærket et ændret FC Midtjylland.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland sendte cypriotiske Lanarca ud af Champions League-kvalifikationen i anden runde, og i tredje runde venter den portugisiske storklub Benfica for midtjyderne.

Her har de en cheftræner i form af Roger Schmidt, som har fulgt godt med i den seneste udvikling i FCM med trænerfyringen af Bo Henriksen. Det fortæller han ved pressemødet mandag forud for tirsdagens opgør i Portugal.

- Midtjylland har skiftet træner, som betyder, at de vil komme med en anden tilgang. Vi har allerede set, at den nye træner er kommet ind med nye dynamikker, siger han og fortsætter:

- Det er en modstander, som vi respekterer, men vi er klar til at kæmpe for kvalifikationen. Vi har selvtillid, men vi er nødt til at vise det samme mod og energi, som vi har igennem opstarten, lyder det fra Roger Schmidt.

Mens man altså lægger ud med at spille på Benficas hjemmebane først, så venter en tur til Danmark - i dette tilfælde i Randers - i returkampen. Det kan godt få betydning, mener træneren.

- Det kommer til at give Midtjylland en fordel, forklarer Schmidt, som er klar over, at der er pres på forud for kampen, men at han er meget spændt på den.

Roger Schmidt har desuden et særligt kendskab til FC Midtjylland, da han i sidste sæson mødte dem med PSV Eindhoven i Champions League-kvalifikationen. Dengang var det mod et coronaramt Bo Henriksen-hold, som man slog ud med en samlet 4-0-sejr.

Kampen er dog i fare for slet ikke at blive vist i Danmark. Læs mere om det her.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.