Champions League Mikkel Fuhr Nielsen

Kæmpekamp i stor fare: FCM er møgærgerlige

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland er ved at indfinde sig i Portugal, hvor de tirsdag tager hul på tredje kvalifikationsrunde af Champions League mod Benfica. I skrivende stund kan man ikke se kampen i Danmark.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Selvom FC Midtjyllands samlede sejr over AEK Larnaca kostede Bo Henriksen jobbet, så sikrede det dem videre deltagelse i Champions League-kvalifikationen.

Den tager de hul på tirsdag aften, når de møder SL Benfica på udebane i klubbernes første møde. Men vil man være sikker på at kunne se kampen, så skal man i skrivende stund sikre sig en billet til Estádio da Luz.

Kæmpebraget bliver ikke vist på dansk tv i skrivende stund. Portugisiske rettighedshaver kræver et stort beløb for kampen, og det overvejer Viaplay Group lige nu, om de skal betale for at vise den på dansk tv.

FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, kan se sagen fra begge sider, men han vil mest af alt være ked af, at danske fodboldfans ikke kan se Champions League-braget.

- Hvis ikke kampen bliver vist, så synes vi selvfølgelig, at det er rigtig ærgerligt. Benfica er et hold, som man må sige ikke er hverdagskost for danske klubber. Det er et vanvittigt godt hold, og derfor er det selvfølgelig møgærgerligt, hvis ikke kampen bliver vist på dansk tv, siger han til Tipsbladet, og fortsætter.

- Omvendt må jeg også have respekt for, at portugiserne har rettighederne til kampen, og hvis de udbyder den til en salgspris, der er så høj sammenlignet med den pris, som dansk tv kan tjene på den, så kan je godt forstå det. Danmark er et lille land, så de danske tv-stationer kan ikke byde ind på rettigheder, der er så dyre. Det er en træls situation.

FC Midtjylland er klar over, at det er ude af deres hænder, men de gør alligevel alt hvad de kan for at få Viaplay Group til at hive kortet op af lommerne.

- Vi presser selvfølgelig på, for vi synes, at det er rigtig ærgerligt for vores egne fans og alle andre danske fodboldfans. Jeg tror, at rigtig mange danske fodboldfans vil synes, at en kamp hvor Benfica er den ene part og et dansk hold er den part, skal vises på tv.

Hvornår regner du med en afklaring?

- Inden for de næste par timer. Hvis det skal give mening for Viaplay Group at købe sådan en kamp, så skal de også kunne nå at annoncere den. Jeg ved ikke, hvornår de vælger at træffe afgørelsen, men jeg forventer en afgørelse snart, siger Jacob Jørgensen, der kort før Tipsbladets opkald havde sendt en sms til Viaplay Group for at få en status.

Den er endnu ikke kommet, så i skrivende stund kan man som dansk fodboldfan ikke se opgøret i tv. Det kan man tilgenæld på Estádio da Luz tirsdag aften klokken 21.00, hvor det første møde fløjtes op.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.