• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Nikolaj Kesting

Brøndby-fans om Salzburg-setup: Vi foragter ALT

Foto: Getty Images

Fanafdelingen i Brøndby IF tager afstand fra, hvordan Red Bull Salzburg bliver drevet forud for tirsdagens opgør.

Af Nikolaj Kesting

Fanafdelingen og Brøndby Support tager i en offentlig besked afstand til aftenens modstander Red Bull Salzburg. 

Fansene er ikke fan af den måde klubben er styret og drevet på. Nemlig af et stort brand som endda har sat sit navn på klubnavnet. 

- Vores modstander Red Bull Salzburg står for det modsatte af det, vi som Fanafdeling og Brøndby Support arbejder for. Det er intet andet end en økonomisk, sjæleløst reklamesøjle pakket ind i fodbold, og vi foragter ALT omkring dette setup, skriver fanafdelingen. 

Red Bull Salzburg var indtil 2005 kendt som SV Austria Salzburg, inden at energidrik-selskabet købte klubben og omdøbte den. 

- Vi fans har altid set og identificeret os med Brøndby som en ægte fodboldklub, med de værdier og det sammenhold der hører til. Red Bull er det stik modsatte, og vi skylder alle fodboldfans at vise vores afsky, ikke mindst de fans af det rigtige Salzburg, der fortsat kæmper for deres fodboldklub og deres traditioner, efter at pengemænd har overtaget deres klub og har ændret logo, klubfarver, stadionnavn m.v. 

- Vi bakker derfor op om alle fredelige aktiviteter, der kan vise vores samlede afstandtagen, og vi opfordrer alle Brøndbyfans til at vise deres afsky i form af flag, bannere og verbal modstand, lyder det fra Brøndby-supporterne.

Brøndby møder Salzburg i den første af to Champions League-kvalifikationskampe. Vinderen af kampene kommer direkte i den fornemme klubturnering, mens taberen må tage til takke med at spille Europa League. 

Salzburg-træner Matthias Jaissle ville mandag ikke tage favoritrollen på sig forud for det første opgør, men det bør han gøre ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen. Læs hele den historie her.

Der er kampstart i aften klokken 21.00. Returkampen spilles om otte dage på Brøndby Stadion.