• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Torsten Kjems Hansen

CL-special: Neymar og De Bruyne jagter rekorder

Foto: Getty Images

Bliv klædt stærk på til aftenens Champions League-brag mellem PSG og Manchester City.

Af Torsten Kjems Hansen

PSG har hjemmebane i den første af to Champions League-semifinaler mod Manchester City - to klubber, der hungrer efter at kunne nå helt til tops i turneringen, hvor enten Real Madrid eller Chelsea venter i finalen.

Vi her klar med Champions League-special, hvor vi i samarbejde med spilxperten.com bringer unikke stats på kampen, så der er god mulighed for at være klædt helt på til det store brag.

Bliv klar med Champions League-special her

- PSG er uden sejr i deres seneste tre møder med Manchester City i europæiske turneringer - to uafgjorte og et nederlag. Det franske hold har kun mødt Arsenal, Juventus og AC Milan flere gange uden at have vundet nogle kampe - i alle tilfælde fire gange.

- Manchester City slog sammenlagt PSG ud i deres hidtil eneste møde i knockoutfasen i europæisk fodbold - sammenlagt 3-2 i CL-kvartfinalen i 2015-16.

- Manchester City træder ind i deres bare fjerde europæiske semifinale - de tre første var Europa Cup for Pokalvindere i 1969-70 og 1970-71 og så Champions League i 2015-16.

- Manchester City har kun nået finalen i et tilfælde, hvor det også kastede klubbens eneste europæiske titel af sig - nemlig i 1970 i Europa Cup for pokalvindere.

- PSG er det kun tredje hold til at nå semifinalen to sæsoner i træk i mesterholdenes Europa Cup / Champions League - St. Etienne i 1975 og 1976 samt Marseille i 1990 plus 1991.

- PSG kan for andet år i træk spille sig i Champions League-finalen oven på finale-nederlaget til Bayern München i 2020. Lykkedes det at komme i finalen, vil PSG blive det niende hold til at nå finalen to år i træk. Kun Atletico Madrid og Valencia har præsteret det uden at vinde nogle af finalerne.

- Manchester City har vundet ni ud af deres 10 Champions League-kampe i sæsonen (en uafgjort) - det er mindst to sejre flere end alle de andre tre semifinalister i sæsonen.

- Manchester City kan blive det første engelske hold til at vinde 10 eller flere kampe i samme CL-sæson i turneringens nuværende format (siden 2003/04).

- Manchester City-manager Guardiola står i sin ottende Champions League-semifinale - det har kun José Mourinho præsteret. Ingen spansk manager har dog nået finalen flere end to gange - Guardiolas seneste var med FC Barcelona, hvor det blev til en finale-sejr på 3-1 over Bayern München i 2010-11.

- Kevin De Bruyne har haft medvirken til otte mål i hans seneste syv CL-kampe i knockout-fasen - fire scoringer, fire assists. Han scorede i begge CL-møder mod PSG i 2015-16-sæsonen, hvor City sammenlagt vandt med 3-2 i kvartfinalen.

- Kevin De Bruyne kan blive den kun fjerde spiller til at score tre kampe i træk mod PSG i Champions League - de tre andre er Lionel Messi, Marcus Rashford (begge 3) og Neymar (4).

- PSG’s Neymar har enten scoret (3) eller stået for assist (1) i hans seneste tre Champions League-semifinaler.

- Neymar har været direkte involveret i hele ni mål i hans seneste 12 møder med et engelsk hold - fem mål, fire assists.

- City-manager Pep Guardiola har kun vundet flere kampe mod tre andre managers end mod PSG's Mauricio Pochettino (10 sejre, fem uafgjorte og tre nederlag.). Men i deres eneste europæiske møde var det Pochettino’s Tottenham, der trak det længste strå mod Manchester City i CL-kvartfinalen 2018/19, hvor Tottenham gik videre på reglen om udebanemål efter sammenlagt 4-4.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020