• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Dansk Atalanta-træner: Her skal Mæhle forbedre sig

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Joakim Mæhle har ikke en lige så stor stjerne i Atalanta, som han har på det danske landshold.

Af Jacob Quvang

Joakim Mæhle har over det seneste år gjort det fuldstændig forrygende på det danske landshold, hvor han fra sin wingback-position har scoret det ene mål efter det andet. 

Han har dog ikke formået at brænde banen af på samme måde for sin italienske klub Atalanta, som han skiftede til i januar fra belgisk fodbold. 

Det skal dog nok komme, men Mæhle skal også arbejde hårdt for det, vurderer Atalantas danske assistenttræner Jens Bangsbo over for TV3+ forud for Atalantas Champions League-kamp mod Manchester United.

- Joakim har gjort det fantastisk, også på landsholdet. Det er klart, at det kræver en vis tid at vænne sig til den måde, vi spiller på. Italiensk fodbold er også meget forskellig for landsholdsfodbold. Der er ikke så meget plads, og der er ikke helt de samme muligheder. Så det kræver noget tid at nå det samme niveau som på landsholdet, men det skal nok komme.

- Joakim har ikke helt den samme plads i italiensk fodbold, som han har i landskampene. Og der er også et spørgsmål om at være måske en anelse hårdere i de nærkampe, der er. Forsvarsmæssigt er der større udfordringer i italiensk fodbold, end man typisk ser på landsholdet, fortæller den danske assistenttræner. 

Joakim Mæhle har spillet meget i højresiden hos Atalanta, hvor han på landsholdet fungerer som venstre wingback. Han kommer dog formentlig til at spille en del mere i venstresiden hos Atalanta, da konkurrenten Robin Gosens er blevet langtidsskadet. 

Han har indtil videre spillet ni kampe for Atalanta i denne sæson. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020