• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Dansk Atalanta-træner vandt intern konkurrence: Forudså FCM-trækning

Foto: Getty Images

Jens Bangsbo forudså, at Atalanta ville trække FC Midtjylland i Champions League. Siden har han hjulpet sine kollegaer med at blive klogere på et hold, de næsten intet kendte til.

Af Anders Dehn

Der var i hvert fald to grunde til, at Jens Bangsbo glædede sig over, at Atalanta trak FC Midtjylland i Champions League-gruppespillet. Den ene var, at den danske assistenttræner aldrig har været i Danmark med sine klubhold. Hverken Juventus, AEK Athen, Panionios, Antalyaspor eller Atalanta, så det glæder han sig til.

Derudover vandt Bangsbo en intern gættekonkurrence i klubben. Han og kollegaerne havde forud for lodtrækningen gættet på, hvilke hold Atalanta ville trække, og danskeren ramte to ud af tre.

- Jeg glædede mig, da vi trak dem. Det giver en ekstra dimension. Jeg glædede mig også over, at de kvalificerede sig, for det var vigtigt for dansk fodbold og for dem.

- Det var selvfølgelig rigtig spændende og godt, vi gjorde det (trak FCM, red.). Jeg vandt i øvrigt en intern konkurrence, hvor vi angav de tre hold, vi forventede, vi ville trække. Jeg vandt på Ajax og FC Midtjylland. Men det var nok mere held end dygtighed, siger Jens Bangsbo til tipsbladet.dk.

Han tiltrådte som assistenttræner i Atalanta, kort efter holdet havde tabt til FC København i Europa League-playoff for et par år siden, og det samlede nederlag husker de stadig i Bergamo. Det var samtidig med til at skabe respekt for FC MIdtjylland.

For selv om de andre i den italienske trænerstab ikke kendte de danske mestre på forhånd, kunne Bangsbo sætte dem i relation til det FCK-hold, som besejrede Atalanta.

- Der var stor interesse fra dem, og de spurgte, hvad det var for et hold. De kendte ikke så meget til Midtjylland, men det er de kommet til siden, for vi har brugt en del til på studere dem, siger han.

Læs også:Dansk træner før Champions League-brag: PSG er et af Europas bedste hold

- Alle kom hen og sagde, at det var fantastisk, vi skal til Danmark igen, selv om de ikke havde den bedste oplevelse sidst mod FCK. Det gav en naturlig respekt for dansk fodbold og FC Midtjylland. Da jeg kunne fortælle, at de sluttede 14 point foran FCK i kampen om mesterskabet, gav det et ryk i dem.

Jens Bangsbo hævder ikke selv at være ekspert på dansk fodbold. Han har ikke nærstuderet Superligaen, siden han for et par år siden arbejdede for en dansk klub - han vil ikke sige hvilken - men han har trods alt et basiskendskab til FC Midtjylland. Desuden kender han nogle af spillerne fra sin tid som fysisk træner på landsholdet.

- Jeg har trods alt fulgt med, og jeg havde et par spillere i sin tid på landsholdet: Sisto, Jesper Hansen, Sviatchenko. Siden vi trak dem, har vi set alle kampe, de har spillet, og det har givet yderligere indblik. Jeg er imponeret over, at folk i trænerstaben nu bare kaster navne ud, som om det var spillere, de har fulgt i mange år, siger han om sine kollegaer i Atalanta.

De italienske gæster er blev nummer tre i Serie A i seneste sæson og nåede kvartfinalen i Champions League, så de er store favoritter onsdag aften mod turneringsdebutanterne fra Danmark. Bangsbo skal dog ikke nyde noget af at undervurdere modstanderen og kalder FC MIdtjyllands fysiske engagement for "en stor udfordring for os".

Han lader dog samtidig forstå, at man i Atalanta tror meget på sig selv og sin spillestil. Den har trods alt vist sig god nok til sejre over hold som AS Roma, AC MIlan, Napoli og Valencia i løbet af hans tid i klubben.

- Vi går ud for at spille på den måde, vi synes, vi er bedst. Det har virket mod mange hold, selv rigtig dygtige hold. Vi har også en tro på, at det kan lade sig gøre mod et hold som FC Midtjylland at spille på den måde, siger Jens Bangsbo.

- Det handler i høj grad om få vores pasningsspil til at fungere og skabe muligheder i feltet, som vi gør i alle kampe. Det har vi trods alt været relativt succesfuld med.

Læs også:Dansk træner: Det gjorde indtryk at se lastbiler køre ligene væk

Så har den danske Atalanta-assistent ikke sagt for meget. Foruden førnævnte meritter kan 98 mål i seneste Serie A-sæson og 14 i de hidtil fire kampe i denne sæson nævnes.

Foruden FC Midtjylland tæller gruppen som nævnt Ajax og ikke mindst de engelske mestre, Liverpool. Atalanta skal med andre ord vinde onsdag i Herning for at gøre sig gældende i kampen om videre avancement.

- Alle ved, hvilke kvaliteter Liverpool har, specielt i europæiske kampe. Det er en kæmpe udfordring. Det gælder også Ajax, for selv om de har solgt flere spillere, har de et solidt hold og spiller god fodbold. Det er en svær pulje at komme videre fra, siger Jens Bangsbo.

- Vores primære fokus er at klare os godt i den hjemlige turnering, for det er også det, der skaber grobund for yderligere europæisk fodbold året efter. Så det har højeste prioritet, og det betyder, at vi hele tiden skal finde en balance mellem, hvilke spillere vi bruger i hvilke kampe. Der kan ligge en udfordring i det.

Atalanta tabte holdets seneste kamp i Serie A med 4-1 mod Napoli. Før det havde Bangsbo og co. dog vundet tre i streg med en samle målscore på 13-5.

Læs også:Dansk Serie A-assistent om Pirlo-ansættelse: Noget af en udfordring

Læs også:Dansk Atalanta-træner er bekymret for spillernes fysik

Læs også:Atalanta tilknytter dansk professor med fortid i Juventus

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020