Champions League Lars Gram-Hanssen

Det betyder det nye CL-format for danske klubber

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Champions League-formatet ændres radikalt fra 2024/25-sæsonen, men ændringerne får kun en lille betydning for danske klubber. Det siger Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen, til Ekstra Bladet.

Af Lars Gram-Hanssen

Tirsdag blev det officielt, at formatet i Champions League ændres markant fra 2024/25-sæsonen.

I stedet for 32 hold fordelt i otte grupper bliver der således i stedet tale om én liga med 36 hold.

Og set med danske briller er et af de mest interessante spørgsmål selvfølgelig, om det nye format kommer til at gøre det nemmere eller sværere for danske klubber at kvalificere sig til Champions League. Ifølge Claus Thomsen, der er direktør for Divisionsforeningen, kommer det nye format kun til at øge de danske holds muligheder en lille smule.

- Set med danske briller er der kun en marginalt øget chance for, at vi kan få et hold med i Champions League. Der kommer et ekstra hold med fra det, der hedder champions path, altså kvalifikationen for de europæiske mesterhold. Her vil der i stedet for fire klubber være fem, der kvalificerer sig, og det øger selvfølgelig chancen for de danske mestre en smule, siger Claus Thomsen således til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet vil én af de ekstra pladser gå til nummer i den femtebedste europæiske liga, hvilket i skrivende stund er den franske Ligue 1. To af de nye pladser går til klubber fra de bedst præsterende nationer i de europæiske klubturneringer. 

Dermed er det reelt kun den ekstra plads gennem champions path, der kan øge de danske klubbers muligheder for at nå Champions League-gruppespillet.