18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Champions League

Dortmund - Real Madrid

Legendariske Wembley danner lørdag aften ramme om denne sæsons Champions League-finale, hvor overraskelsen Dortmund krydser klinger med Champions League-kongerne Real Madrid.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 21:00
Spillested: Wembley, London
Dommer: Slavko Vincic
På TV: TV3+

Holdnyt:
Dortmund:
Lørdag aften ruller Champions League-finalen af stablen på Wembley i London, hvor de tyske underdogs Dortmund skal forsøge at levere miraklet mod ‘’Kongerne af Champions League’’ Real Madrid.

På papiret ligner det en overordentlig svær opgave for Edin Terzic og co., men heldigvis spilles fodbold jo ikke på papiret, og Dortmund har allerede overrasket stort af flere omgange i dette års Champions League.

Først lykkedes det på flot og overraskende vis tyskerne at vinde sæsonens klart stærkeste gruppe for næsen af Newcastle, Milan og PSG, inden det blev til en mere forventelig sejr over PSV i ottendedelsfinalen.

Både i kvart- og semifinalen mod henholdsvis Atletico Madrid og PSG var tyskerne til gengæld tilbage i rollen som underdog, men spillede sig helt fortjent videre i begge tilfælde, og fik vist prøver på, at de både forstår at blæse til angreb og forsvare, blandt andet med fem scoringer mod spanierne og to clean sheets mod franskmændene.

I sidste sæson lignende finalen mellem Manchester City og Inter også et lidt ulige matchup på papiret, men her var italienerne altså bedst målt over de 90 minutter, selvom de som bekendt endte med at tabe 1-0.

Det er ikke givet på forhånd, at det bedste og dyreste hold bare vinder, så selvom opgøret står mellem nummer fem fra Tyskland og historiens mest vindende klub i Champions League, skal der nok blive kamp om trofæet i England.

Julien Duranville og Ramy Bensebaini misser opgøret med skader.

Real Madrid:
Den spanske kongeklub har allerede løftet Champions League-trofæet hele 14 gange i historien og hele fem gange i de seneste ti sæsoner. Der er ingen, som når spanierne til sokkeholderne, når det gælder verdens mest prestigefyldte klubturnering.

Sidste år gik det galt i semifinalen mod Manchester City med et klart nederlag i returen, men i dette års kvartfinale fik Carlo Ancelottis tropper sød hævn med en dramatisk sejr på straffespark i et kvartfinaleopgør, som af mange blev set som ‘‘den moralske finale’’ mellem de to nok bedste klubber i verden.

I semifinalen blev det om muligt næsten endnu mere dramatisk, da Real Madrid med scoringer fra Joselu i 88. og 91. hjemme på Bernabeu endte med at snuppe en samlet 4-3 sejr over de tyske mastodonter Bayern München.

Det er altså et par store krabater som spanierne har sendt ud af turneringen allerede, endda uden egentlig at have været det bedst spillende hold i særlig mange af kampene.

Real Madrid har bare den der helt afgørende rutine, den afgørende individuelle kvalitet og den enorme tro på, at de nok skal få vendt skuden, selv når det ser sort ud. De panikker aldrig.

‘’Los Blancos’’ har allerede vundet den spanske Super Cup og La Liga i denne sæson. Bliver det mon til en hattrick af trofæer lørdag aften?

Ancelotti må til finalen se bort fra skadede David Alaba og Aurelien Tchouameni, mens Andriy Lunin har lagt sig med sygdom og derfor er blevet hjemme i Madrid, så han ikke går og smitter de andre spillere. 

Karantæner:
Dortmund: Ingen
Real Madrid: Ingen

Bud på startopstillinger:
Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Sancho, Brandt, Adeyemi - Fullkrug

Real Madrid (4-3-3):  Courtois - Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Junior

Dom:
Opstanderen reddede Dortmund et par gange mod PSG i semifinalen, men egentlig virkede tyskerne til at være ganske komfortable med det lave og defensive udgangspunkt, og holdt som bekendt også franskmændende fra scoringer i begge opgør.

Derfor må man forvente, at opskriften bliver den samme denne gang mod Real Madrid, og hvis man kan holde styr på Mbappe, kan man måske holde styr på Vinicius?

Spanierne er gode, og nok også for gode til Dortmund i en finale som denne, men Ancelotti og co. er også et hold, som har meget fokus på kontrol, og mindre på at køre modstanderen helt over, så der er chancer for, at tyskerne slipper med æren i behold. 

Med forventningen om et defensivt tysk mandskab og et tålmodigt Real Madrid-hold behøver det ikke stikke helt af målmæssigt.

2-0 til Real Madrid.

Spilforslag:
Real Madrid vinder + Under 3.5 mål til odds 2.28 ved Unibet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.